Salát ze zelených rajčat
Tento salát nabízí vyváženou kombinaci jemně nakyslé chuti zelených rajčat a aromatického koření, která se během sterilace dokonale propojí. Je ideální jako příloha k masům, sýrům nebo jen tak na chléb.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 679 kJ / 5 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,66 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 106,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,34 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 1 292,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
Moje poznámka
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
Nejnovější recepty
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 20 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 20 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 20 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 47 minutami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 1 hodinou
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 1 hodinou
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 2 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 3 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 3 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 5 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 5 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 5 hodinami
Tématické fráze:
nezralá rajčata,
rajče,
zpracovani rajcat recepty,
jak zpracovat nezralá rajčata,
zavařování nezralých rajčat,
jak nechat dozrát rajčata,
zpracování nezralých rajčat,
zpracování rajčat,
naložená zelená rajčata,
nezrala rajčata recepty,
recepty na zpracování rajčat,
co se zelenými rajčaty,
recepty z nezralych rajcat,
salát z nezralých rajčat,
čalamáda z nezralých rajčat,
zelené rajské,
rajčatové čatní ze zelenych rajcat,
čatní z nezralých rajčat,
nezralá rajčata recept,
rajče přihlášení
Suroviny:
rajče zelené nezralé,
cibule,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (23)
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...
Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky
A kolik sklenic je z této dávky?