Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 263 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,67 g |
| Tuky | 11,17 g |
| Vláknina | 87,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 117 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 169,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dužinu nakrájíme na kostky. Semena vybereme a dáme stranou.
Krok 2: Česnek a cibuli nasekáme na hrubé kousky a promícháme s dýní. Rovněž tam přimícháme asi hrstku semen.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 170°C, necháme na dně pekáčku rozpustit slabý plátek sádla, nebo jej pokapeme olejem.
Krok 4: Směs do pekáčku rozprostřeme a navrch buď nakrájíme kousek sádla nebo pokapeme olejem. S tukem to nepřeháníme, aby výsledek nebyl moc mastný.
Krok 5: Zapečeme do měkka a zlatava – pozor na připálení (trvá to cca 20 – 30 minut). Teplota trouby je opět orientační, směs se nesmí spálit, jen pomalu péci.
Krok 6: Přendáme do kastrolu a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 7: Zalijeme vývarem, okořeníme a vaříme mírným varem asi 7 minut.
Krok 8: Vlijeme kefír (ten právě vytvoří tečky), prohřejeme, sporák vypneme. Dochutíme.
Krok 9: Varianta se semínky - lze vynechat: Na pánvičce opražíme zbylá dýňová semínka (pozor na spálení), která dle chuti každého přidáme na talíř polévky (Jsou neoloupaná a pro někoho mohou být moc tuhá).
Zveřejněno 6. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yz3V
Moje poznámka
Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yz3V
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 55 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 17 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 43 minutami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
zahradkářská kolonie inspirace,
pikant dyne,
dýně pikant,
zahradkar recepty.sk,
dynova semena neoloupana
Suroviny:
dýně hokkaido,
cibule,
česnek,
vývar,
kefír,
sůl,
pepř,
koření kari,
chilli paprika čerstvá,
sádlo
Komentáře (14)
rebeka: musím poděkovat Simče, že mi přivezla nááádherné dýně, s kterými se fakt kouzlí v kuchyni
Nám naopak ty jakoby sražené chutnaj víc a zas nemusíme vyloženě jednolité hladké krémy. Co naděláš, hlavně že si pochutnáme
maris: správne