Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 791 kJ / 667 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,26 g | 
| Tuky | 8,85 g | 
| Vláknina | 48,18 g | 
| Cholesterol | 30 mg | 
| Sodík | 1,79 g | 
| Sůl | 4,30 g | 
| Sacharidy | 77,48 g | 
Postup přípravy
Podávejte s rýží nebo s roti či pita chlebem.
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gyml
Moje poznámka
					
				
Indická kuchyně - jihoindické thakkali payaru curry (černooké fazolky) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gyml
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 17 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 32 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							indická kuchyně recepty s obrázkem, 
						
						
							hrách černooký, 
						
						
							černooký hrách, 
						
						
							indická kuchyně recepty, 
						
						
							hra fazolky, 
						
						
							černoký hrách, 
						
						
							recepty indické kuchyně, 
						
						
							curry listy, 
						
						
							indická kuchyně, 
						
						
							zeli s lejnem, 
						
						
							indicke curry, 
						
						
							co vaříte z indické kuchyně diskuze, 
						
						
							fazolová polívka z nejmenších fazolí, 
						
						
							co je aseofoatida, 
						
						
							výroba přepuštěného másla s kurkumou, 
						
						
							indicke kari videorecept, 
						
						
							studená jídla indické kuchyně, 
						
						
							žluté fazolky polívka, 
						
						
							fazolky, 
						
						
							hrach cerne oko
						
					
						Suroviny:
						
							fazolky černooké, 
						
						
							špenát čerstvý, 
						
						
							rajče, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							chilli paprika čerstvá zelená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							semínka hořčičná, 
						
						
							chilli, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							olej
						
					
	
			
Komentáře (24)
Curry listy mám jen sušené, ale na chuti to nic neubralo, moc nám chutnalo
Jako důkaz přidávám fotku
Pak jsem guglila ten latinský název, našla informace, jak píšeš, že vhodné pro diabetiky (což by se mi hodilo) ale ani jednu fotku vyloupaných fazolí, takže netuším, zda je informace správná, tady zas o něm píšou jako o "hrachu černé omko" - opět bez fotky
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id194294/
Konečně, hurááá, mám
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u...
Obrázky zde:
https://www.google.cz/search?q=vigna+unguiculata+w...
Luštěniny by se měli solit až po uvaření.
Mě osobně připada vařit luštěniny v papiňáku za zbytečnou a částečně nebezpečnou činnost. Pokud jsou namočené, moc dlouho se vařit nemusí a mohu si kdykoliv zkontrolovat stupeň uvaření. Nemluvě o nebezpečí výbuchu v případě ucpání ventilů pěnou.
A vrcholem je aseofoatida. Ta chce vždy zarestovat do horkého oleje a ne dát vařit. Jinak poznáte, pročn se tomu po česku říká čertovo lejno.
Jen malá připomínka pro kuchaře neznající vaření v papiňáku.Byť jsou fazole předem namočené,tak 15minut je opravdu málo.Já jsem vařívala 30minut a pro informaci pro ostatní,ve 450ml vody.Ony fazole totiž rády vypění a ještě více rády zaneřádí tlakový ventil.Takže až někomu půjde z ventilu pěna,nelekejte se,dejte hrnec na nejmenší hořák a nejnižší stupeň a dovařte
Jana Remkova:Jani mrkni na okaz
Jinak curry listy jsem koupila v tescu za 79,- Kč http://tescoviny.cz/assets/big/2001120383965.jpg ale mají ho jen ve velkých hypermarketech.