Půlnoční flamendr
Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová. Pokrm můžete podávat s chlebem, brambory, hranolky, nebo bramboráky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 262 kJ / 1 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,93 g |
Tuky | 113,76 g |
Vláknina | 23,12 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 734 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky a promícháme s utřeným česnekem, pepřem, zakápneme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet.
Krok 3: Odleželé maso orestujeme v horkém oleji, přidáme cibuli, žampiony, zarestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, drcený kmín, chilli koření. Krátce podusíme, vložíme kapii a prohřejeme.
Krok 4: Příloha je zcela na každém z nás. Skvělý je chleba, různě upravené brambory, hranolky, bramboráčky.
Zveřejněno 25. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Moje poznámka
Půlnoční flamendr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn4X
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 11 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 1 hodinou
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 6 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 6 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 8 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 11 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 11 hodinami
Tématické fráze:
flamendr,
hovězí flamendr,
flamendr recept,
půlnoční,
recepty na flamendr,
recept flamendr,
recept na flamendr,
nejlepší flamendr,
flamender,
flamendr z hovězího masa,
flamendr recepty,
vynikajici flamendr,
flamendr s bramboracky,
flamendr videorecept,
flamendr se žampiony,
půlnoční maso,
top recepty flamendr,
vepřový flamendr,
recepty flamendr,
flamedr
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
chilli,
kapie sterilovaná
Komentáře (14)
Jako vždy to vypadá dobře, takže ukládám, jak jinak