Indická kuchyně - jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a jogurtu) český videorecept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 855 kJ / 682 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,69 g |
| Tuky | 40,69 g |
| Vláknina | 14,55 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 3,59 g |
| Sůl | 8,25 g |
| Sacharidy | 47,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala.
Krok 2: Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marinovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes noc.
Krok 3: Dala jsem ghee do horkého keramického woku.
Krok 4: Přidala jsem česnekovo zázvorovou pastu.
Krok 5: Narychlo jsem jí orestovala. Přidala jsem tomatový koncentrát a také jsem ho v rychlosti orestovala.
Krok 6: Přidala jsem cibulovo rajčatový mix. K tomu jsem přisypala 1 lžíci mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kajánského pepře a 2 bobkové listy.
Krok 7: Smažila jsem směs zhruba 10 minut.
Krok 8: Poté jsem přidala sůl a maso se vší jeho marinádou.
Krok 9: Vše jsem smíchala dohromady. Za stálého míchání jsem to nechala přijít k varu a přiklopila.
Krok 10: Za občasného míchání jsem jsem to vařila zaklopené 30 minut na 3. stupni sporáku.
Krok 11: Čas od času jsem omáčku zamíchala, aby se nepřichytila.
Krok 12: Poté jsem posypala 1/2 lžičkou garam masaly, zamíchala a přiklopené jsem to vařila, dokud nebylo maso měkké a čas od času jsem omáčku pokropila vodou.
Krok 13: Vhodné ke chlebovým plackám nebo k rýži.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indická kuchyně - jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a jogurtu) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoOk
Moje poznámka
Indická kuchyně - jehněčí Rogan Josh (jehněčí curry na másle a jogurtu) český videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoOk
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
indické kari recept jehněčí,
rogan još,
rogan džoš,
indické recepty z jehněčího,
rogon josh recept,
recepty indická kuchyně skopové,
změkčovadlo masa,
lamb masala recept,
indická kuchyně top recepty,
indicke jehneci kostky masala recept,
naložení jehněčího masa,
rogan,
změkčovadlo na maso,
indické curry,
indická omáčka k plackám,
kuřecí rogan josh - recept,
indické jidlo z jehněčího,
recept jehněčí tandoori curry paste,
jehněčí na curry pasta,
roganjosh
Suroviny:
maso jehněčí,
jogurt řecký,
asafoetida,
voda,
cibule,
rajče,
protlak rajčatový,
ghee,
pasta česnekovo-zázvorová,
kurkuma,
pepř cayenský,
koriandr sušený,
koření garam masala,
bobkový list,
sůl
Komentáře (8)
Přiznávám se,že změkčovadlo na maso neznám