Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 183 kJ / 1 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,55 g |
Tuky | 52,57 g |
Vláknina | 27,07 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,75 g |
Sacharidy | 112,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.
Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.
Krok 3: Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.
Krok 4: Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Moje poznámka
Segedínská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pj22
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 20 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 37 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
segedinská polévka,
segedínská polévká recept,
segedínská polívka,
segedinska paprika,
segetinska polevka,
segedýnská polevka,
polévka segedinská,
cibulová polívka,
segedín polévka,
segedínský polévka s s bramborem,
segeinska polévka,
segedynska polévka recept,
recept na segedinskou polévku,
segrtinska polévka,
zelňačka segedín,
segedínská gulášová polévka,
segedynska polévka s bramborem,
segedinska polévka s bramborem,
ze zelnacky segedín,
polévka masová zelňačka
Suroviny:
plec vepřová,
zelí kysané,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
paprika sušená pálivá,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
brambory,
mouka,
olej,
smetana,
sůl,
klobása pikantní,
nať cibulová
Komentáře (25)