Pečené maso
Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutný pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 469 kJ / 1 546 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 243,63 g |
| Tuky | 50,88 g |
| Vláknina | 14,14 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 620 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Maso omyjeme a rozkrojíme na 4 menší kousky.
Krok 2: Maso osolíme a potřeme lisovaným česnekem. Na pekáč dáme trochu sádla nebo oleje a na něj nasypeme nakrájenou cibuli. Místo tuku můžeme použít na dno i pečicí papír.
Krok 3: Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso v této směsi obalíme. Přemístíme na plech a posypeme kmínem. Pokud chceme šťávu hustší, můžeme trochu mouky přidat i mezi maso.
Krok 4: Podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 55 minut. Potom odkryjeme a pečeme ještě nejméně 20 minut, aby maso získalo pěknou kůrčičku. Poléváme výpekem.
Krok 6: Podáváme s bramborami či bramborovou kaší.
Zveřejněno 24. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Moje poznámka
Pečené maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6Qk
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 7 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 19 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 1 hodinou
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 1 hodinou
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 4 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 7 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 7 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 7 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 17 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečené maso,
pečené vepřové maso v troube,
pečené maso v troubě,
pečené vepřové maso,
pečené vepřové maso recepty,
peceni masa,
pečené maso recept,
vepřové maso pečené,
pečené plecko v celku,
pečené maso recepty,
pečené maso v celku,
recept na pečené maso,
jak dobře upéct vepřové maso,
maso na pečení,
pečená masa,
recepty pečené vepřové maso,
pečený maso,
pečene,
pečení masa v troubě,
vepřové pečené maso
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín drcený,
koření grilovací,
mouka hladká
Komentáře (61)
kmínem posypeme dle chuti, kdo nemá rád kousky v jídle, může použít třeba mletý. Tvoje heslo - čím více, tím lépe - v tomto případě není na místě.
Prostě trochu - na ovonění, 1 - 2 kávové lžičky kmínu. Posypeme všechny kousky masa na horní straně. Přeji hodně zdaru a dobrého jídla.
jako výborný, ale jak znám rodinné recepty a začínám vařit, je mi 23 a všechny recepty hledám na netu, tak jsem si všim že čím více kmínu tím více játrovka, jak vůní tak chutí, takže jsem usoudil že pro polena jako jsem já by chtělo uvést údaj kolik kmínu, jelikož se řídím heslem čím více tím lépe a až doposud jsem neměl ponětí co trocha kmínu v akci vykoná. Děkujííí
pavel - držím pěsti ať se překvapení vydaří.
Eva Tesařová a Alca - děkuji za milé komentáře.