Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 408 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny123,01 g
Tuky44,61 g
Vláknina34,47 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy23,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme. Krok 2: Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Krok 3: Opláchnuté, osušené a nenaklepané plátky masa po okrajích nařízneme a posypeme Mahá kořením, nebo drceným kmínem. Krok 4: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme do narůžovělé barvy osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka je opečeme. Krok 5: Podlijeme je do poloviny výšky vývarem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut doměkka. Krok 6: Během dušení po troškách podléváme vývarem. Krok 7: 15 minut před dokončením plátky masa vytáhneme, přidáme podušené hříbky, zbytek vývaru a zlehka promícháme. Krok 8: Vložíme nazpět plátky masa, opět přiklopíme poklicí na na slabém plameni dovaříme. Krok 9: V závěru dle potřeby dokořeníme a na talíři posypeme nadrobno nasekanou bylinkou.

Zveřejněno 31. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Receptů na různě upravené maso na hříbkách, či s houbovou omáčku je tady hodně, ale takto upravené jsem tady nenašla.

Pro letošní rok je to takové chutné rozloučení s hříbkovou sezonou.

Já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXYZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXYZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

keijei: Byla jsem nějaký čas bez pc,tak se omlouvám za pozdní odpověď:-8Na noky jsem použila brambory a dýni hokkaido

Když dělám obyčejné noky nebo špecle,tak někdy do těstíčka přidám na špičku nože kurkumu.Pak mají hezkou žlutou barvu:yes:

MarcelaPa,Dajda-děkuji za zastoupení;-):-K

keijei: to bude zřejmě tou dýní. V poznámce máte odkaz na noky.

Dajda: Mne zaujala ta barva. Obyčejné noky jsou bledší. Jinak to síto taky používám, především na kapání do polévky, ale jeho využití je hodně široké... :-)

keijei: Takhle vypadají noky - halušky, když se dělají přes speciální síto s kulatými otvory. Alespoň ty moje určitě.;-)

Ty noky to je co? Vypadá to moc hezky...

Drahouši hříbků jsme letos moc nenašli :-( o to víc slintám na tuhle dobrotu :-D Krásné to máš, jako vždy :-*:-K

jarka skrobakova:

suslajda:
:-K:-KDěkuji:-*

Jako vždy jedna velká dobrota:yes::yes:

Všem děkuji:-K:-K

krásná dobrota, Drahuško:-K:-):yes::yes:

Aničko, to bude dobroučké. :-p:-p:yes:

joj to je velká dobrota - skvělý recept, nádherné foto:yes::-D

Tématické fráze:
vepřová kotleta recepty, vepřové kotlety na hříbkách, kotleta na šťávě, kotleta s hříbkovou omáčkou, vepřová kotleta, kotlety s hříbkovou omáčkou, kotleta s houbovou omackou, vepřové maso se šťávou, kotlety se štávou, kotleta na hříbkách, vepřová kotleta na hříbkách, recepty z veprove kotlety, vepřové kotlety, kotleta se stavou, přírodní kotleta, recept na vepřové kotlety na hříbkách, kotlety na hříbkách, top recepty vepřová kotleta, recepty na vepřovou kotletu, pecene veprove s houbovou stavou

Suroviny:
kotleta vepřová, houba hřib, vývar zeleninový, máslo, olej, olej, cibule, kmín drcený, sůl, bylinky zelené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu