Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny23,20 g
Tuky30,35 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 103 mg
Sodík 860 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme a od hřbetu vykostíme (kosti použijeme třeba na vývar). Plát masa upravíme do požadovaného tvaru, lehce přes fólii (mikroten.sáček) naklepeme a lehce osolíme. Krok 2: Pak pomažeme hořčicí, poklademe na husto plátky paprikového salámu a na něj narovnáme na kusy nakrájenou syrovou brokolici a na čtvrtky nakrájené žampiony. Na náplň dáme pár hoblinek másla a zeleninu trošku osolíme. Nakonec zeleninu přelijeme smetanou a roládu pevně svineme a omotáme nití. Krok 3: Roládu z obou stran hojně posypeme kořením na kuře a můžeme nechat chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Krok 4: Na dno pekáče si položíme pár slabých plátku másla, na ně položíme roládu spojem nahoru a bez podlití vložíme do horké trouby. Maso necháme "zatáhnout" (pozor aby se nám nespálilo máslo!), pak roládu obrátíme, podlijeme horkou vodou (do 1/3 výšky masa), pekáč přiklopíme poklicí a dáme zpět do trouby, kterou jsme ztlumili na 175°C. Roládu pečeme za občasného polévání šťávou (dle nutnosti podlévání vodou-já nemusela), asi 45minut. Krok 5: Upečenou roládu vyjmeme stranou, výpek si vydusíme na tuk, vsypeme mouku, pečlivě orestujeme, podlijeme vodou a pečlivě rozmícháme - rozšleháme metličkou (můžeme též šťávu z masa dle potřeby doplnit vodou a zahustit moukou rozmíchanou ve vodě). Pekáč vložíme zpět do horké trouby a šťávu v ní necháme přejít varem - měl by se nám pěkně oddělit tuk od šťávy. Mezitím si můžeme z lehce vychladlé rolády sejmout nit a nakrájet jí na jednotlivé porce. Krok 6: Pak podle chuti šťávu dosolíme a přeléváme s ní porce nakrájené rolády. Jako příloha se hodí bramborová kaše, vař.brambory, nebo rýže. A jako doplněk, je dobrý zelný salát.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tuhle roládu jsem dělala proto, že nás honila mlsná jak na maso, tak na zeleninu a musím říct,že jsme si na ní moc pochutnali.

Roládu jsem si "umotala" už v pátek odpoledne,pak jsem jí dala do lednice a pekla jsem jí až dnes ráno. Musím přiznat, že za tu dobu do masa krásně prostoupili všechny chutě a bylo jemné, šťavnaté a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZRR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Báro:-)vím,že schopná bys toho byla:-).Zkus juknout tady na ty odkazy a uvidíš,že po prvním zkušebním kuřeti,ti to už půjde pěkně od ruky;-).Já většinou vykošťuji od hřbetu jako Žížala:-),ale od prsou to jde taky;-).Jen si na to vezmeš úzký,delší,ostrý! nožík a pojedeš s ním přímo po kostech.Nic na to tak složitého není a jestli zkusíš,tak mysllím,že mi dáš za pravdu;-).
Elizo:-)u tebe je to určitě taky tak-když vidím co všechno dokážeš z jídla vytvořit,tak tohle pro tebe bude hračka;-).No a u nás je vykošťování kuřete nutnost,protože obchody se tu takovou službou nezabývají:-S.Ale asi je to škoda,spousta lidiček tak přijde o fanové roládky:-p;-):-D.Tady jsou ty odkazy-tak jestli chcete,jukněte:-) http://www.toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kure...,nebo http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-....Držím pěsti pro úspěšné vykošťování:yes:.A ještě jednou všem moc díky za krásné pochvaly:-8.

Kuře vykostit také neumím a také to obdivuji. Když je potřeba, kupuji ho už připravené na roládu. Stejně jako bůček, například. Mirča je prostě dobrá, o tom žádná...:yes:

Mirco, mas muj obdiv uz jen za to vykosteni kurete:-) ja jsem to nikdy takhle v celku nedelala a myslim, ze bych toho ani nebyla schopna:-(( Tobe bodik.:yes:

Mirčo, to je parádička:-!:yes: Vše už bylo řečeno kolegyněmi a já posílám bod!:yes::-K

Mirko, opravdu krásné fotky, roládu dělám jen s trošku jinou náplní. Je vynikající. :-)):yes::yes:+

Za pěknou práci odměna v podobě bodíku.:yes:

Papričko:-)tak nahraď "špióny":-D něčím co máš ráda,ale pozor nesmí to něco být moc chutově výrazné-od toho je tam už ta brokolico:-p;-).Výbušná:-) ano,udělám klasickou vaječnou omeletu,dám jí na okořeněné maso a pak pokračuji dále...;-).Jinak děkuji moc za krásné komentáře-až se tu červenám:-8.Jste moc hodní:-*.Budu moc ráda,když roládu i vyzkoušíte a pak dáte vědět jak chutnalo:-p;-).A Maris:-)neboj,není vše dokonalé;-):-D:-D.

roláda mne nikdy nezklame, jak v teplém stavu, tak krásná na nářez druhý den ;-)

Miruš, krásná roláda:-p, nemám co dodat k předcházejícím komentářům a posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

ako to myslis mirca75, ze to plnis omeletou...ty si teda urobis normalnu neroztrhanu omeleu a potom ju polozis na plat....ale to je vyborny napad....pretoze raz som chcela dat prazenicu a vytekalo mi to kazdy jednym otvorom...skoro ma vtedy porazilo a tak som s vajickami skoncila...ale ako ta vajecna placka....hm....vyskusame..uvidime...:yes:

Mirčo - já osobně bych vynechala špióny:-(, ale zbytek rodiny by si pošmáknul určitě s nima. :yes::yes: Moc hezká roládička. +;-)

Chtěla bych napsat něco jako Maris, ale ona už to řekla, tak se jen přidávám. Mirčo, úplně závidím tvé rodince, moc dobře si papají, když mají tak šikovnou maminku. :-K

mirco, mě by zajímalo, jestli se Ti taky někdy něco nepovede / v žádném případě Ti to nepřeji /:-8. Ty máš všechno, ať už je to maso, zelenina nebo koláčky tak úhledné a krásné a že i chutná skvěle, je vidět i na dálku. Jsi fakt neuvěřitelně šikovná. Samozřejmě dávám bodík a škoda, že nejde víc :yes::-))

Moc děkuju za krásné pochvaly:-8.Magdalenka:-),jak ty píšeš praženicu,jsem dřív dělávala taky,ale přišla mi pak roláda taková suchá:-/,tak už teď dělám plněné zeleninou,nebo s omeletou a nebo do zeleniny přimíchám vajíčko syrové a pak zabalím.Je to sice trošku piplačka(náplň má tendence vytékat),ale roláda je pak krásně šťavnatá:-p;-).

Mirka, vyzerá to krásne, oceňujem bodom. Ja zvyknem kuracie rolády piecť v papieri na pečenie - akoby "salónky", pred dopečením papier rozstrihnem, aby sa koža pripiekla. V tom papieri ostáva šťavy tiež veľa. Nenapadlo ma použiť náplň tvojho typu - obyčajne dávam praženicu so šampiňónmi, hrášok, syr, údené mäso a pod. Musím si tvoj spôsob zapamätať.

Mirčo, tak roláda vypadá i chuťově stejně dobře, jako tvoje lákavá a krásná fotka:-*:yes:+2.

Miri, paráda, na roládky jsem taky docela ujetá a ta šťávička je přesně podle mého gusta:-p a bodík je na cestě a 1.:yes:

Tématické fráze:
kuřecí roláda, vykoštování kuřete, kuřecí roláda recept, brokolicová roláda, kuřecí maso, recept kuřecí roláda, kuřeci s brokolicí, pečené kuře s brokolicí, roláda z kuřete, kuřecí roláda plněná brokolicí, kuřecí rolády, kuřecí roládky s brokolicí, recepty na brokolici, masová roláda s brokolicí, recept na kuřecí roládu, kuřecí maso s brokolici, recepty kuřecí roláda, vykošťování kuřecího masa, vykošťování kuřete video, krůtí roláda s brokolicí

Suroviny:
kuře, koření na kuře, hořčice plnotučná, paprikový salám, brokolice, žampióny, smetana, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu