Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 278 kJ / 2 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,72 g |
Tuky | 146,41 g |
Vláknina | 60,54 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 12,96 g |
Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut. Zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět, nicméně cibulový základ mu dodá „šmak“.
Krok 2: Lněná semínka si rozdrtíme v mixéru, smísíme s vodou a natlačíme na spodek dortové formy. Strčíme do trouby na 20 minut, tímto máme hotovo těsto.
Krok 3: Do mixéru nyní vyklepneme 6 vajíček, přidáme špetku soli a trochu vody a vymixujeme dohladka. Zbytek už je naprosto jednoduchý, brynzu si nastrouháme nebo nakrájíme, smícháme s poloměkkým zelím a ušlehanými vajíčky.
Krok 4: Nalijeme na těsto ze lněných semínek, promícháme s prolisovaným česnekem a zasypeme petrželkou. Při 200°C pečeme asi 50 minut, dokud povrch koláče nezezlátne.
Zveřejněno 17. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
Moje poznámka
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 1 hodinou
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 20 hodinami
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno před 22 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 23 hodinami
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 13 minutami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Niks22 před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
janickajan před 3 hodinami
Pochoutkový salát
Ivyjg před 3 hodinami
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
zana.3 před 4 hodinami
Jogurtové langoše
JajkaP před 6 hodinami
Cuketová krémová polévka
vagundova před 7 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Mulli před 7 hodinami
Tématické fráze:
bryndza v receptech,
ovčí bryndza recepty,
bryndza z kravského mléka,
ovčí bryndza,
recepty z kysaného zelí a brynzy,
slany brynzovy kolac,
cibulový koláč s brynzou,
koláč s brynzou,
koláč z brynzy,
slaný brynzový koláč recept,
koláč z ovčej bryndze,
pečeme z brynzy,
jak se dela brynzda,
ovčí brynza,
viš bryndza,
brynzovy kolac se slaninou,
slovenská koláč,
praha, slovenská brynza,
muze se brynza varit,
recept z brynzy
Suroviny:
zelí kysané,
semínka lněná,
vejce,
brynza,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
sádlo,
petrželka zelená
Komentáře (16)
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
Inak jedlo je určite dobré