Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 554 kJ / 2 522 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 189,79 g |
| Tuky | 191,78 g |
| Vláknina | 4,38 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 10,71 g |
| Sacharidy | 8,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Moje poznámka
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 25 minutami
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na hřibkach,
hovězí kližka,
hovězí kližka recepty,
hovězí nožina,
hovězí kližka recept,
nožina recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí plátky na hříbkách,
hovezi klizka na susenych houbach,
rizoto z kližky,
hovězí maso na hříbkách,
dušená kližka,
hovězí nožina recepty,
hovězí kostky na hřibkach,
dušené hovězí,
nožina na houbách,
důšená kližka s houbami,
hovězí kližka na houbách,
hovězí nožina recepty,
jak se dela hovezi na hribkach
Suroviny:
kližka hovězí,
špek valašský,
olej,
cibule,
hříbky sušené,
bujón zeleninový,
mouka hladká,
voda,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (30)
Ale je to o zvyku a o chuti, třeba zkus někdy do bramboračky a uvidíš že ti to bude chutnat moc - orestovat s cibulí a zeleninou a pak podlít
Přirovnání k okurkám mi moc nesedí - do okurek se voda nevpije a nic se z nich nevylouhuje, oproti houbám
Právě jsem dojedl... Na jednom talíři jsem měl obě rizota a porovnával jsem je furt dokolečka dokola. To z máčených hub mi přišlo jemnější, chutnější. To z hub nemáčených je více cítit po sušených houbách. Rozdíl není moc velký, ale je znát.
Nevím k čemu to přirovnat...
Je to jako s nakládanými okurky: Okurky nacpané do skla přímo z košíku jsou jinačí než okurky před sterilací namočené na den ve vodě.
Tož tak
"...sušené houby pod maso, nenamáčet..., ...Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub..."
Také sušené houby nemáčím, ale zatím jsem je nezkoušel restovat...
Dnes jsem uvařil paralelně dvě rizota: jedno ze suš. hub smažených společně s cibulkou, druhé z hub máčených (vodu jsem dál nepoužil, což bych normálně udělal)
Výsledek:
Rýže s restovanými houbami měla logicky lepší barvu a nelogicky