Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený špenát s vejcem a jogurtovým dresinkem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 515 kJ /
362 kcal
Bílkoviny32,60 g
Tuky19,73 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 891 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy11,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Špenát propláchneme a necháme okapat. Krok 2: 2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme špenát. Lehce jej osolíme a krátce orestujeme, jen aby listy zavadly. Krok 3: 3. Zapékací formu lehce vytřeme olejem, vložíme špenát, který zalijeme rozmíchaným vajíčkem (společně s vajíčkem promícháme i sůl, pepř a můžeme přidat nakrájený sýr). Krok 4: 4. Vše posypeme zbylým sýrem a pečeme při teplotě 160 stupňů asi 25 minut. Krok 5: 5. Připravíme dresink: bílý jogurt promícháme s olivovým olejem, octem a dochutíme citronovou šťávou, nakonec přidáme i špetku soli, pepře a bazalku. Krok 6: 6. Ke špenátu podáváme různé druhy libového masa a nakonec přidáme i jogurtový dresink. Krok 7: Recept je vhodný jak pro redukční režim, tak i pro udržovací režim. Dobrou chuť.

Zveřejněno 6. 12. 2013

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 21 letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKZB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKZB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pěkný nápad :yes:

Zůstal mi listový špenát ze včerejška, tak bude dnes na večeři :-):yes::yes:+2

Obměna s jogurtem se mi líbí :yes:

Tématické fráze:
špenát zapečený s vejci a sýrem, zapečený špenát, zapekany špenát s vejci, spenat s vejcem, špenát zapečený s bílým jogurtem, spenat s vajickem na panvi, zapečený špenát s vejci, dresink na spenat, dietni jogurtovy dresing, dresing jogurt a vajičko, špenát s vejcem recept, recept na listový špenát s vejcem, spenat recepty, špenát listovy s jogurtem, recept na listový špenát s jogurtem, listový špenát s vajickem recept, špenát s octem, spenat se zampiony a vejci, peceny spenat s vajíčkem, rychlý listový špenát

Suroviny:
špenát listový, vejce, sýr strouhaný, pepř, sůl, olej rostlinný, jogurt bílý, balsamico, olej olivový, šťáva citronová, pepř čtyř barev, sůl, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu