Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s jíško-vaječným svítkem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: Dva litry hotové polévky.

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 101 kJ /
263 kcal
Bílkoviny18,84 g
Tuky15,39 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 244 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy10,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vezměte hrnec, nalijte studenou vodu. Kuřecí maso opláchněte pod tekoucí vodou a dejte do hrnce. Očistěte zeleninu, dejte ji do hrnce a vařte cca 45 minut. Vyndejte zelené a kuličky, přidejte sůl a trochu maggi a je hotovo. Krok 2: Maso můžete obrat do polévky, stáhněte na dvojku a udělejte mezitím svítek tak, že na pánvičku dáte trochu oleje, asi 4-5 lžic a jak to bude horké, tak přidejte mouku, dejte 3 lžíce a jestli je to řídké, tak ještě trochu. Míchejte, až to začne hnědnout přidejte syrová vejce a malinko osolte a přidejte špetku pepře. Krok 3: Míchejte, až se vejce spojí a srazí s tou jíškou. Dělají se malé hrudky a to je ono, teď to nasypte do vařící polévky a ještě nechejte povařit.

Zveřejněno 6. 6. 2010

Poznámka autora jan.alois

Pro radost drahých přátel, případné poučení jejich ratolestí a náhodných čtenářů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngzW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngzW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skoda, ze jsem takovehle rady nemela pred 50 lety!! :-)) Pripomnelo mi to jak jem asi ve 12 letech byla doma nemocna a na sporaku byla bramboracka a ja ji furt uzirala zberackou tak jak byla studena a vsechnu snedla!! Mela jsem prusvih a pak jsem ji pristi den radsi sama uvarila. Bohuzel uz si nepamatuju jak chutnala, ale vim, ze tatka se na mne uz nezlobil. Kupodivu je to stale jedna z mych nejoblibenejsich polivek. Tenhle svitek musim zkusit!! Ani mamka to nedelala. To vis, ja chodila do skolni jidelny, nasi do zavodni, takze se doma varilo akorat na vikend. Davam bodiky :yes::yes::-p:-K

ten popis mi připomněl moje telecí roky:-D:-D:-D:yes::yes:

Taky dělávám takovéhle rychlo polévky a mám je ráda. Dobře se to čte.

dobrá polívečka,chce to zkusit ještě jsem jíškový svítek nedělala dávám bod a vyzkouším:yes::-K

Tématické fráze:
polévka s vaječným svítkem, kureci vyvar, vaječný svítek, krupicová polévka s vaječným svítkem, vaječný svítek do polévky, hovězí vívar, kuřecí polévka se svitkem, hovezi polevka s vajecnym svitkem, hovězí vývar se svítkem, kuřecí svítek, kureci polevka s jiskou, rychly vyvar, kuřeci vyvar s jižkou, jak se dela vivar, kureci vivar, kureci vivar recept, slepičí vívar, zeleninová polévka s vaječným svítkem, hovězí polévka se svítkem, zeleninová polévka se svítkem

Suroviny:
skelet kuřecí, mrkev, petržel, cibule, vejce, celer, olej, mouka hladká, koření nové koření, pažitka, libeček, sůl, pepř, koření polévkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu