Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 220 kJ / 4 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,91 g |
Tuky | 130,90 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,13 g |
Sůl | 20,24 g |
Sacharidy | 766,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Moje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 1 minutou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 9 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 21 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
máslové rohlíky,
maslovy rohlik,
máslové rohlíky recept,
máslové rohlíčky,
vaha jednoho rohliku,
pekarensky recept na rohliky,
domaci maslove rohliky,
recepty máslové rohlíky,
pekařské rohlíky,
recept na máslové rohlíky,
kolik gramů má rohlík,
jak se bali rohliky,
jak se balí rohlík,
recept máslové rohlíky,
pekařské rohlíky recept,
kolik ma rohlik gramu,
máslový rohlíky,
maslovy rohlik recept,
pravé pekařské rohlíky recept,
máslové domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
máslo,
voda
Komentáře (26)
omládek
mouka 200g
voda 200ml
droždí 30g
mouka 800g
voda 375ml
tuk 100g
sůl 20g
aroma dávkovat podle balení
na omládek se smíchají suroviny voda se vypočítá se teplota
90m mínus teplota mouky mínus teplota ovzduší( teplota místnosti)jestli vyjde nad 39 stupňů tak se smíchá s moukou a to se ochladí nechá se kynout 30 minut
na těsto
taky se vypočítá teplota vody
90 mínus teplota mouky mínus teplota omládku
a smícháme suroviny do hromady a necháme kynout 20 minut rozvážíme kusy (55g)a tvarujeme necháme kynout aby měly větší objem a potře se vodou nepodlejt
is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt