Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droby a skelet a očištěnou zeleninu vložíme spolu s kořením do pomalého hrnce, zalijeme vodou po okraj (záleží na velikosti PH) a pomalíme na 1 cca 8 hodin.
Krok 2: Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme, droby nakrájíme na kousky, případně obereme.
Krok 3: Polévku zahustíme jíškou. Zavaříme drožďové knedlíčky, dochutíme solí a pepřem případně polévkovým kořením.
Krok 4: Knedlíčky:na másle zpěníme najemno nákrájenou cibulku, přidáme droždí. Jakmile se droždí rozpustí přidáme strouhanku, vajíčko, česnek, sůl, pažitku nebo petrželku, nebo obojí. Někdo přidává muškátový květ, který chuť knedlíčků ještě zvýrazní (my nedáváme, muškát bohužel nesnesu).
Krok 5: Tvoříme menší knedlíčky, které zavařujeme cca 5 minut.
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Moje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Nejnovější recepty
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 5 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 14 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno 5. 10. 2025 21:43:45
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno 5. 10. 2025 17:40:47
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno 5. 10. 2025 17:23:22
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno 5. 10. 2025 17:06:52
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 6 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 7 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 9 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 10 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 10 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
76alena před 10 hodinami
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 11 hodinami
Pomazánka z uzeného sýra a žervé
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
kaldounky,
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
zeleninová polévka v pomalém hrnci,
recepty kaldounová polévka,
kaldón,
pomalý hrnec polévky,
pomalý hrnec polévka,
pomalý hrnec polévky recepty,
kachní kaldon recept,
kaldounová polévka,
kachní vývar s drožďovými knedlíčky,
hrnec na polévku,
drůbeží vývar v pomalém hrnci,
caldoun s drožďovými knedlíčky,
polévka s drožďovými knedlíčky,
pomaly hrnec zeleninová polévka,
polévka pomalý hrnec,
vývar v pomalém hrnci,
zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny:
droby kachní,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
droždí,
máslo,
vejce,
česnek,
sůl,
pažitka,
petrželka
Komentáře (14)
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.