Grilované kuře pod cihlou
Grilování kuřecích prsou pod cihlou zajistí šťavnatý výsledek a výraznou mřížku na povrchu. Pro intenzivnější chuť maso předem marinujte. Díky krátkému pobytu v silném žáru se prsa nevysuší a vy si venku snadno připravíte lehkou a zdravou letní večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 460 kJ / 2 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 328,00 g |
| Tuky | 74,04 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 770 mg |
| Sodík | 2,78 g |
| Sůl | 6,96 g |
| Sacharidy | 9,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prsou odstraníme přebytečný tuk a šlachy. Opláchneme je pod studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami.
Krok 2: Prsa po obou stranách posypeme solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vmasírujeme vše prsty do masa.
Krok 3: Rozložíme prsa do skleněné misky a zalijeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Necháme marinovat v ledničce 30–60 minut. Během této doby maso několikrát obrátíme.
Krok 4: Nastavíme gril na přímé grilování a předehřejeme ho na vysokou teplotu. Pokud používáme plynový gril, umístíme okapané dřevěné lupínky do udícího boxu.
Krok 5: U grilu na dřevěné uhlí vhodíme okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistíme kartáčem a potřeme ho rostlinným olejem.
Krok 6: Umístíme kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu.
Krok 7: Na maso položíme zabalené cihly v alobalu nebo grilovací žehličku pro tento účel určenou. Zatížením dosáhneme nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost.
Krok 8: Grilovat můžeme se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj, čímž můžeme regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře).
Krok 9: Grilujeme prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočíme prsa o 90 stupňů, abychom vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu.
Krok 10: Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné, pak je úplně propečené. Přendáme kuřecí prsa na talíř a podáváme s pečivem a grilovanou zeleninou.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Moje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 15 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 25 minutami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 1 hodinou
Vánočka II
Sojkal před 2 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 2 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 3 hodinami
Uherská pěna
Daami před 4 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 6 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuře na cihle,
kuřecí pod cihlou,
kuře na grilu v alobalu,
kuřecí prsa pod cihlou,
gril z cihel,
grilování na plynovém grilu recepty,
kuře pod cihlou video,
grilovane kure v alobalu,
grilovací cihly,
gril na kuřata na dřevěné uhlí,
kuchar koura,
kuře na plynovém grilu videorecepty,
grilovane kure na dřevěném uhlí,
grilované kuřecí v alobalu,
kuřecí prsa grilu pod cihlou,
kuře pečené pod cihlou,
grilovane kuře na grilu v alobalu,
pecene kure na cihle,
kuře cihla,
gril na kuře uhlí
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl mořská,
pepř černý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová,
olej olivový,
Komentáře (9)
http://www.youtube.com/watch?v=Gk5LXEzs-2k
Dáváš sem samé rcp na grilování - že Ty prodáváš grily ?