Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka s bramborovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 732 kJ /
414 kcal
Bílkoviny13,79 g
Tuky23,49 g
Vláknina4,37 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy34,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a uděláme růžovou jíšku. Krok 2: Přidáme papriku, kmín, necháme rozvonět a zalijeme vodou. Rozšleháme a přivedeme k varu. Krok 3: Vložíme houby a necháme provařit minimálně 20 minut. Krok 4: Mezitím nastrouháme brambory najemno, přidáme vejce, česnek, sůl, majoránku a tolik strouhanky, aby šly udělat knedlíčky, které zavaříme do polévky a krátce povaříme (vyplavou na povrch). Doporučuji zavařit nejdřív jen jeden na zkoušku a kdyby se rozpadal, tak přidat strouhanku. Krok 5: Nakonce polévku posypeme pažitkou a jemně krájenou cibulkovou natí.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Poznámka autorky maris

Knedlíčky jsem zde našla podobné od Magdalenky, přidávám je do podobných. Ostatní jsou ze syrových brambor a to je už o něčem jiném.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxJ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YxJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

DOBRÝ DEN,
podobnou polévku dělám často, jen houby nechám aspoň 2-3 hodiny rozmočit, paki z tou vodou přileju do toho hrnca. Tím se trochu zkrátí i jejich doba vaření. No a protože když dojdou houby , tak nám na ořechu roste hlíva tak tuto taky používám i na drškovou polévku. Je velmi dobrá.
Do těch bramborových noků dávám místo majoránky trochu podravky a nebo kuchárku. Dostanou tak zajímavou barvu i chuť. Joooo, a ještě strouhánku dávám výhradně z čerstvých rohlíků , neb jsou více ,,lepivé,, . Drtím je s úspěchem v mixérovém robotě ve větším množství a rozdělím do sáčků a uložím do mrazáku na příští použití zejména na řízky a nebo játrové knedlíčky.
,,TOŠ TAK,,

výborná...u nás sklidila úspěch,hlavně ty knedlíčky :-)

Katerina Valigurova: Děkuji za vyzkoušení a moc mě těší, že chutnalo;-):-)

Takto jsem houbovou ještě nedělala, vyzkoušíme a knedlíčky taky fajn nápad, dělávám jen s bramborem. :yes:

Anna Kocikova: Aničko děkuju:-)

Hezky uvařeno,krásně naservírováno:-K:-p:yes:

Michaela Medkova: Míšo, udělala jsi mi velkou radost, moc děkuju za fotku a Honzíkovi vyřiď, že od něho mě pochvala obzvlášť těší;-):-K

Maruško, dnes byla polévečka k obědu a všem moc náramně chutnala:-p, Honzík Ti dokonce posílá milion jedniček:yes: a přidal si. Určitě ji budeme vařit častěji. Děkuji za recept a dovoluji si přidat fotečku.;-)

Moc vám všem děkuji a doufám, že někdo vyzkouší;-):-)

Děkujeme za inspiraci na dnešní oběd a přidáváme bod. A jdeme na to!:yes:

Maris. Jsi sekáč nápaditej. To jsem ještě s takovýma knedlíčkama nikde v žádné polívečce nedělal a jsem tvrdě polívkovej. Zkrátka bezva a +bodík 11

Krásná polévka :-p:-p:yes:

Polívečka jak malovaná tu musím vyzkoušet;-):yes::yes:+

Moc vám děkuju :-)
Hani, jestli ji uvaříš, doufám, že bude manželovi chutnat;-):-)

:yes:mňam...ta by manželovi chutnala...pozítří mu ji uvařím;-):-K

Moc se mi líbí recept Maruško :yes::yes::-K

to je nádhera:yes::-D a bramborové knedlíčky jsou úžasné;-) dávám je i do česnečky:-p

Hned jsem uložila ,víc si doma šplhnout nemohu, jako hrncem dobré polévky. Já je nerada vařím a polévku moc nejím,ale manžel jde po krku každé polévce,kterou najde. A když ji neuvařím já ,tak si musí hrnec uvařit sám!:-D:-D:-D Bažantí vaří on,prý je lepší jako ode mně !:-p

Polévka podle mého gusta a ještě servírovaná v krásné bujónce, paráda....:yes:

rozmarynaH: děkuju;-):-))

Maris, polévka vypadá nádherně:-K, foto v mých oblíbených barvách:-* a chuť určitě božská:-p:-p

Děkuju:-)
Míšo, budu ráda, když vyzkoušíš a snad vám bude chutnat;-):-)

Aj mne sa páči...a veľmi!:-)):yes:

Krásná polévka, ta barvička, mňam:-p, už cítím i tu vůni:-p:-p
Ukládám do oblíbených určitě vyzkouším a bodík letí

Tématické fráze:
houbové knedlíčky do polévky, houbová polévka, houbová polévka s noky, houbová polévka s knedlicky, bramborovo-houbová polévka, zeleninová polévka s bramborovými knedlíčky, noky do houbove polévky, recepty na houbové polévky, houbová polévka z noky, recepty houbová polevka, polévka s bramborovými knedlíčkami, houbova polevka s nokama, houbová s bramborovým knedlíkem, houbová polévka s nočky, houbová polévka s noky se smetanou, ruzova jiska, top recepty houbová polévka

Suroviny:
houby lesní, sádlo, mouka, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pažitka, nať cibulová, brambory, vejce, majoránka, česnek sušený, sůl, pepř, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu