Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Kvašená korejská zelenina kimči je dokonalou zásobárnou vitamínu a díky obsaženým bakteriím mléčného kvašení i přirozeným probiotikem. Kimči je stejně jako u nás kysané zelí či kvašáky skvělé pro naše zažívaní. Příprava je sice trochu zdlouhavá, ale výsledek za to určitě stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 149 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,20 g |
Tuky | 5,02 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17,78 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 123,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
Moje poznámka
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 9 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 2 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 2 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 2 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 6 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 6 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 7 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 9 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na kimči,
kimči,
kimči recept,
kvašená zelenina kimči,
kim či,
korejské kimči,
domácí kimči,
kvašená zelenina kimchi,
kde koupit kimči,
korejské zelí kim či,
korejské chilli,
kvašené zelí kimči,
recept kimči,
korejská kvašená zelenina,
kimči recepty,
kvašená zelenina kimchi recept,
kimchi recept,
korejské recepty,
korejské jídlo kimči,
jak se dela kimci
Suroviny:
zelí pekingské,
sůl mořská,
voda,
cibulka jarní,
zázvor čerstvý,
česnek,
koření chilli,
cukr krupice
Komentáře (38)
Jak je člověk vycepovaný z kvašení našeho zelí, které je samozřejmě s víčkem, tak jsem znejistěla
Kimči
1 bílá ředkev (klidně i černá nebo ředkvičky)
2 - 3 cibule
1 menší hlávka bílého nebo čínského zelí
chilli - co kdo snese - radši hodně :) -NE SUŠENÉ - musí být čerstvé
pokud nemáš lze nahradit drcenými naloženými v soli
dávám 2 skleničky - v tom případě už nesolit
zázvor cca 1 velká hlíza
2 paličky česneku (český fialový stačí 1 palice)
Je víc způsobů jak to dělat a fantazii se meze nekladou.
Můj osvědčený :
V mačkátku na česnek vymačkám chilli a smíchám se solí.
Poměr váhy soli a chilli je cca 20% soli a 80% chilli.
Rozmačkám česnek, nastrouhám zázvor a nadrobno nakrájím cibuli.
Všechno se to mrskne do mixéru, akorát cibule se trochu nechá bokem.
Po rozmixování vznikne pálivá oranžová pasta, která by už měla být i osolená akorát
Nakrájíme zelí a ředkev, přidáme zbytek cibule a smícháme s pastou
Správně by se to mělo teď dát do soudku, nebo větší sklenice
a nechat to asi 3-4 týdny kysat jako zelí. Ale zatím mi to tak dlouho vydrželo jen jednou.
V Kambodži se to podává jako příloha k masům a rybě.
Samotnou pastu bez zelí a ředkve jsme vyzkoušeli na naložení ryb a kuřat na grilování
a bylo to výborné.
Poznámka.
Při strouhání zázvoru ti zůstanou takové jako štětiny
Ty vymačkej co půjde a vyhoď. Mixér je neveme.
Ale když tak dám normální chilli jen trochu a hlavně, ochutnávám, aby to bylo podle naší chuti,
Koukám, že máš zelí nakrájené na menší kousky, asi to tak příště taky udělám