Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku nevšední. Hotový koláč má krásnou strukturu a voní po karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 417 kJ / 5 597 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,55 g |
| Tuky | 254,22 g |
| Vláknina | 52,30 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 2,56 g |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 708,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme hrušky. Oloupané a nakrájené na plátky je pokapeme citronem, aby nezhnědly. Na pánvi rozpustíme máslo a cukr. Jakmile začne cukr pěnit, přidáme hrušky, posypeme kořením a na mírném plamenu dusíme asi 10 minut.
Krok 2: Na těsto necháme spolu pivo a med v kastrůlku přejít varem, odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme sodu a necháme zcela zchladnout.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a pivo a vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením. Přidáme oloupaný a nastrouhaný, nebo přes lis na česnek (vlákna zůstanou v lisu a do těsta tak dojde jen čistá dřeň) prolisovaný zázvor.
Krok 4: Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme hrušky (karamelizovanou šťávu z hrušek, která krásně zhoustla, necháme na dokončení), opatrně nalijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C.
Krok 5: Po zchladnutí opatrně otočíme dnem vzhůru, sloupneme papír na pečení a povrch ještě pokapeme odloženým karamelem.
Krok 6: Koláč je šťavnatý a velice chutný.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Moje poznámka
Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvNv
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 2 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 2 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 3 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 3 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 39 minutami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
boomgo před 2 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 4 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 5 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 6 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 7 hodinami
Tématické fráze:
obrácený koláč z hrušek,
hruskovy kolac apetit,
hruškový koláč s karamelem,
hruskovo karamelovy kolac,
hruškový koláč s perníkem,
recepty s černým pivem,
obraceny kolac s hruskami,
moučníky s černým pivem,
obrácený koláč apetit,
stavnaty kolac,
hruškový koláč,
moučník s černým pivem,
buchta s cernym pivem,
hruškovy pivní rohlíky,
pivni hruškový koláč,
hruškový koláč perníkové koření,
obraceny kolac s karamelem,
koláče apetit 1 hruškový,
hruškový,
obraceny hrskovy koláč
Suroviny:
pivo černé,
med,
soda jedlá,
vejce,
cukr hnědý,
olej,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
sůl,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
zázvor čerstvý,
hruška,
šťáva citronová,
cukr hnědý,
máslo,
koření do perníku
Komentáře (22)
Kamila: tak to máme stejný zdroj s Ona Dnes, přesně tuhle fotku mám v tom starém Apetitu. Ostatně jsem zdroj nezapřela, je to v poznámce
Spagi, teda takhle aktivní já ve čtvrt na čtyři ráno nejsem