Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 81,40 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 368,23 g |
Postup přípravy
Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Krok 2: Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Krok 3: Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut.
Tento chléb chutná nejlépe ještě teplý.
Zveřejněno 27. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Moje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 9 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 10 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 10 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 10 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 9 hodinami
Maková náplň
lucyb před 11 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 11 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 11 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 14 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 14 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na focaccia,
focaccia recept,
focaccia,
foccacia recept,
fokáčio,
focaccia bez droždí,
focaccia, recept,
foccacia,
recept na foccacia,
focacia,
recept focaccia,
focacia recept,
focacia recepty,
fokacia,
recept na focaciu,
focaccio recept,
fucaccia,
domácí pekárna foccacia,
foccacio recepty,
focaccia recepty
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
voda,
víno bílé suché,
olej olivový,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
sůl mořská,
olivy zelené,
ančovičky v oleji,
ančovičky v oleji,
šalvěj čerstvá,
olej olivový,
sůl hrubá,
šalvěj čerstvá,
olivy černé,
tymián čerstvý,
olivy černé,
tymián,
koření oregáno,
olej
Komentáře (6)
Díky tomu vínu je těsto pikantnější, ale víno není nezbytné, klidně může být jen voda.
Díky za komentář