Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté celozrnné koláče s mákem a tvarohem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 102 kJ /
1 458 kcal
Bílkoviny50,55 g
Tuky27,49 g
Vláknina21,18 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy241,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze lžíce mouky, cukru a droždí (+ vlažná voda) necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, špetku soli a postupně přiléváme mléko (těsto musí být nelepivé). Uděláme z něj bochník, lehce zaprášíme moukou. Necháme hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě. Krok 2: Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh si smícháme s citronovou kůrou a dle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Krok 3: Mák povaříme v mléce,přidáme skořici a cukr dle chuti. Krok 4: Z nakynutého těsta děláme placky na pečící papír, ve kterých uprostřed uděláme důlek. Krok 5: Do něj dáme tvarohovou náplň a posypeme makovou. (Nebo nejprve tyto náplně smícháme a poté naplníme). Krok 6: Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 180°C.

Zveřejněno 10. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlvD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlvD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Supééér,konečně recept který hledám už dlouho.....už to kyne :-K:-K:yes::yes:

Kombinaci tvarohu s mákem znám a je do koláčů moc dobrá :-p:yes:

Lucie95:Ok, já myslela, jestli jsi nezapomněla napsat tuk, ale jinak proti receptu nic nemám, naopak, líbí se mi :-) Já také volím méně tučné ;-)

pipre: Jsou malinko sušší, okraje jsou do křupava. Ale já si dám raději sušší než plné tuku :-//

To je zasloužený bodík.:yes::-))

To je zasloužený bodík.:yes::-))

Vypadají hezky, ale nejsou bez tuku suché?

To musí být dobrota:yes:

Koláčky vypadají hodně zajímavě:-)

Tématické fráze:
celozrnné koláče, kynuty kolac z celozrnne mouky, kynuté koláče z celozrnné mouky, kynuté těsto z celozrnné mouky, kynuté koláče s mákem, kynuté koláčky s mákem, kynuté koláče z žitné mouky, kolačky s mákem a tvarohem, kynutý koláč s mákem, koláče z celozrnné mouky s tvarohem, celozrnné koláče recept, maslove kynute kolacky, kynutý koláč smákem, kynutý koláč z žitné mouky, mřížkový celozrnný koláč, kynuté těsto z žitné mouky, babicovy dobroty recepty 10.5.2014, recept na babiččiny makove a tvarohove kolače, kynute kolace z celozrne mouky, kynuté tvarohové koláče celozrnné

Suroviny:
mouka celozrnná, droždí, mléko, cukr třtinový, vejce, sůl, cukr třtinový, tvaroh ve vaničce, kůra citronová, mák, mléko, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu