Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 528 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,25 g |
Tuky | 2,45 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 19,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká.
Krok 2: Vmícháme cukr, nadrobíme droždí a přidáme tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko.
Krok 3: Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přimícháme k ostatním surovinám a tak vypracujeme kynuté těsto.
Zveřejněno 16. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQXM
Moje poznámka
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQXM
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 1 hodinou
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 6 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 6 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslová krupková polévka
poirotka před 2 minutami
Kuře po vracovsku
poirotka před 2 minutami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 34 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 1 hodinou
Rybízový sirup
jamda před 1 hodinou
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 2 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 3 hodinami
Bublanina
kamila.silhanova před 3 hodinami
Tématické fráze:
kvasek z drozdi,
jak udělat kvásek z droždí,
jak se dělá kvásek,
kvásek,
jak udelat kvasek,
kvasek na buchty,
jak zadělat kvásek,
kvásek na kynuté těsto,
jak dlouho nechat vzejít kvásek,
jak dlouho kyne kvásek,
jak udělat kvásek na buchty,
jak nechat vzejít kvásek,
kvásek recept,
jak se dela kvasek na buchty,
vzejít kvásek,
jak dlouho se dělá kvásek,
jak připravit kvásek,
rohlíky z kvásku,
jak na kvásek,
kvásek na buchtu
Suroviny:
mléko,
cukr,
droždí,
mouka
Komentáře (37)
Je jakoby pokračováním kteréhokoliv receptu na kynuté těsto (z internetu nebo tištěné knihy), který začíná slovy:
....uděláme kvásek a po jeho vykynutí přidáme zbývající suroviny....
Nedá se sem psát přesný poměr surovin, každý recept je má jiný.
spagetka: jj, dopíšu
cathleen: Ivi, asi bude lepší, když tu svou odpověď dopíšeš do poznámky, neb, jak vidno, komentáře čtou jen někteří