Máslová buchta s ovocem
Bublaniny s ovocem jsou velmi oblíbené pro svoji možnost zpracovat libovolné ovoce a pro rychlou přípravu. Podávat je můžete prakticky kdykoliv, pro návštěvu, k odpolední kávě nebo dětem do školy na svačinku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 417 kJ / 3 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,09 g |
| Tuky | 154,34 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 848 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 378,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme přepuštěním másla:
na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme asi 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme přes plátýnko a necháme prochladnout. Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, postupně zašleháme oba cukry a do pevné hmoty jeden po druhém žloutky. Krok 3: Jemným pramínkem, za stálého šlehání, zapracujeme prochladlé máslo. Krok 4: Prosátou mouku s práškem do pečiva do sněhové směsi zapracujeme už stěrkou, pomalu, jemným obracením. Krok 5: Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení (přivřeme ho do ráfku) a boky vystříkáme olejem ve spreji nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 6: Část těsta rozprostřeme do formy, poklademe částí ovoce (pokud je ovoce kyselejší, prosypeme ho cukrem), přesuneme zbytek těsta a zase ovoce. To do těsta trošku zastrčíme, aby moc nevykukovalo. Použila jsem švestky ve vlastní šťávě ze skla. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, jestli je hotovo, kontrolujeme špejlí. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
na nejmenším plameni v rendlíku se silným dnem máslo rozpustíme a necháme asi 10 minut jemně probublávat. Sbíráme pěnu a nakonec přecedíme přes plátýnko a necháme prochladnout. Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, postupně zašleháme oba cukry a do pevné hmoty jeden po druhém žloutky. Krok 3: Jemným pramínkem, za stálého šlehání, zapracujeme prochladlé máslo. Krok 4: Prosátou mouku s práškem do pečiva do sněhové směsi zapracujeme už stěrkou, pomalu, jemným obracením. Krok 5: Dno dortové formy vyložíme papírem na pečení (přivřeme ho do ráfku) a boky vystříkáme olejem ve spreji nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 6: Část těsta rozprostřeme do formy, poklademe částí ovoce (pokud je ovoce kyselejší, prosypeme ho cukrem), přesuneme zbytek těsta a zase ovoce. To do těsta trošku zastrčíme, aby moc nevykukovalo. Použila jsem švestky ve vlastní šťávě ze skla. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, jestli je hotovo, kontrolujeme špejlí. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová buchta s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV79
Moje poznámka
Máslová buchta s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV79
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 5 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 5 hodinami
Květákové placičky
Valis před 6 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 7 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 8 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 8 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 10 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 10 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 10 hodinami
Tématické fráze:
máslová buchta,
laskominy od maryny recepty,
laskominy od maryny.cz,
máslové buchty,
laskominy od maryny,
laskominyodmaryny,
recepty od maryny,
buchta maslova,
máslová buchta recept,
buchta s ovocem,
laskominyodmaryny.cz,
maslova buchta s drobenkou,
máslová buchta,
maslovabuchta,
máslová ovocná buchta,
máslová buchta s kefírem,
blog cuketová buchta s ovocem,
maslova buchta ovocna,
laskominy.cz,
maslova bublanina se lzicemi
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
ghee,
vejce,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
sůl,
ovoce,
Komentáře (6)
Babička dělávala vždy do zásoby přepuštěné máslo a já jsem ho polévkovou lžící chodila z kameninového hrnce ujídat