Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky

Ledvinky na cibulce jsou tradiční pokrm české kuchyně. Správně připravené ledvinky mají jemnou konzistenci a v kombinaci s cibulovým základem, kořením a smetanovou omáčkou vytvářejí vydatné jídlo.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby namáčení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 976 kJ /
1 667 kcal
Bílkoviny122,11 g
Tuky111,83 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 2,42 g
Sodík 1,84 g
Sůl4,75 g
Sacharidy40,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. Krok 2: Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny. Krok 3: Cibuli nakrájíme najemno na kostičky, párek na kolečka. Krok 4: V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka dosklovata. Krok 5: Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly. Krok 6: Na závěr zjemníme smetanou.

TIP: Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme nejlépe s chlebem nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ledvinky se spařují horkou vodou, nemusí se namáčet přes noc do mléka.:-))

Zapomela jsem ledvinky namocit do mleka a ted pri vareni stale jsou citit prosim o radu co tam dat aby ta vune neprijemna zmizela diky

Dobré to je ;-)

Jdu je očistit, namočit do mléka a zítra podle návodu udělám. :-K
http://clupmi.blog.cz

Já ledvinky dělám zítra, pokusím je udělat s párkem a s rýží:-D

Dík za recept .;-)

Janko vypadají dobře,taky je dělám ale s párkem je vidím poprvé :-O:-p:yes:

;-(Taky bych si je dala, ale u nás jím ledvinky jen já...:-p

Já dělám ledvinky nejraději na kari. Tyhle taky nevypadají špatně.;-)

Jani R.,to jsi mi připoměla, že už jsme je taky dost dlouho neměli, přitom je máme tááák rádi:-pĎ za připomenutí;-)

Ledvinky jsem dlouho nedělala, tak využívám možnosti, že tady není foto a přidávám ho. Já osobně nedávám párek, ale musím říct, že s tím párkem ty chutě nějak splynuly a bylo to moc dobré;-):yes: Dávám plus!:-)

Tématické fráze:
ledvinky podle pohlreicha, hovezi ledvinky recept, hovězí ledvinky, hovězí ledvinky jak očistit, hovězí ledvinky, připrava ledvinek, recepty z ledvinek, hovezi ledvinky na cibulce, hovězí ledvinky recepty, vaření ledvinky, ledvinky na smetaně, uprava ledvinek, vařené ledvinky, recept na hovezi ledvinky, vaření ledvinek, vaření ledvinek, veprove ledvinky na cibulce, recepty-ledvinky, ledvinky s ryží, ledvinky s rýží

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, párky, smetana, sádlo, paprika sušená sladká, vývar hovězí, mouka hladká, sůl, pepř mletý, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu