Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 199 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,45 g |
| Tuky | 0,23 g |
| Vláknina | 4,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šruchu dobre vo viacerých vodách umyjeme, použijeme len mladé výhonky a prekrájame ich.
Krok 2: Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú paradajku, osolíme, môžeme trochu podliať a dusíme chvíľku.
Krok 3: Pridáme pokrájaný cesnak a šruchu, okoreníme, dusíme cca 5 min, podľa potreby trochu podlievame vodou. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo s pečivom, topinkou a pod.
Zveřejněno 27. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
Moje poznámka
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 2 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 4 hodinami
Koka sušenky
habis před 6 hodinami
Tématické fráze:
šrucha zelná recept,
šrucha zelná,
šrucha zelná recepty,
šrucha obecná,
kytka šrucha,
šrucha recepty,
kytka portulaca,
šrůcha recept,
štrucha zelná,
portulaka zeleninová,
šrucha,
recepty šrůcha,
šrucha v kuchyni,
šruchta zelná recepty,
jak vypadá šrucha,
šucha zelná,
šrucha zelna jako špenát,
škrucha zelna,
šruche,
kytka portulac
Suroviny:
cibule,
česnek,
olej,
šrucha zelná,
rajče,
sůl,
pepř
Komentáře (16)
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE