Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 927 kJ /
10 260 kcal
Bílkoviny934,62 g
Tuky673,31 g
Vláknina28,68 g
Cholesterol 2,42 g
Sodík 98,62 g
Sůl246,28 g
Sacharidy39,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Krok 2: Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na oleji. Krok 3: Maso osolíme, opepříme a dáme ho zatáhnout ze všech stran do hrnce se zeleninou. Krok 4: Maso vyndáme, přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme horkou vodu, maso vrátíme zpátky do hrnce, mělo by být potopené, ale nemělo by plavat. Krok 5: Přidáme bylinky, koření, sůl a přivedeme k varu. Krok 6: Na mírném ohni necháme přikryté probublávat 1,5 hodiny. Krok 7: Maso necháme vychladnout ve vývaru. Krok 8: Omáčka: vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a vyloupneme z nich žloutky, které budeme potřebovat na omáčku. Krok 9: Tuňáka bez oleje, ančovičky, žloutky, kapary, citronovou šťávu a olivový olej společně rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme vývarem, osolíme a opepříme. Krok 10: Z masa odstraníme provázek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 11: Na talíři pokryjeme maso tuňákovou omáčkou, kterou přizdobíme kapary. Krok 12: Podávat můžeme s ochuceným salátem z různých směsí zelených listů.

Zveřejněno 18. 8. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Vitello tonnato (Telecí s tuňákovou omáčkou) je tradiční italský studený předkrm.

**Ať už se jedná o způsob úpravy masa nebo jednotlivé suroviny, existuje nespočetné množství variací tohoto receptu, dalo by se říct, co recept to originál.

***Tip: Na opečenou bagetu naneseme tuňákovou omáčku, poklademe plátky masa, přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a přizdobíme zelenými listy salátu nebo klíčky, dochutit můžeme olivovým olejem a balzamikovým octem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77B8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77B8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lze použít i jako teplý hlavní chod?

Jiřina:
Přírodo chraň:-!8-(:-):-D
(ale mám dojem, že v PROSTŘENO to nějaká hvězda podávala pod tímto názvem po teplu ;-(
No, díky vaší připomínky telecího asi zopáknu toto: https://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-m...

Neznámá 30. 8. 2014 18:44
Nejste kuchař? :-)
Opravdu velmi chutné recepty a navíc krásně focené:yes::yes:

senky::-)):-K

Skvostné:yes::-K čtení receptu jsem si nechala až na večer, bude klid a pohoda a užiju si to :-);-)

Díky všem za shlédnutí receptu a komentáře:-K

Konečně zase jeden parádní recept! Dokonalý popis i foto! Gratuluji a ukládám!

Krásné jídlo!

Moc hezký recept:-K Vůbec se mi tvé recepty i fotky moc líbí:yes::yes:

Miquel:
Tento přepychový předkrm si u nás šetřím jen pro ty nejslavnostnější příležitosti…:-))
Připravuji ho podobně, pouze omáčku dělám trošku jinak http://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-maj...

Děkuji všem za milé komentáře :yes::-K
Kdyby se někdo rozhodl vyzkoušet tento recept, asi bych mu doporučil, aby zhlédl vícero receptů na Vitello tonnato a pak si ten svůj přispůsobil svým chuťovým pohárkům ;-)

Neskutečné :-O:-O Miqueli, kdo umí, ten zkrátka umí:-K. Myslím, že se tu od Tebe můžeme všichni dost naučit. Jednoduše nádhera :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jedla jsem v jedné italské restauraci a dodnes na to vzpomínám:-p:-)), recept je super a fotky opravdu nádherné;-):yes::-)

Tématické fráze:
vitelo tonato, telecí s tuňákem, vittelo tonato, recept vitelo tonato, vitelo, telecí s tuňáková pomazánka, recept na vitelo tonato, vittelo, teplá tuňáková omáčka, telecí kýta podle itala, teleci s tunakem recept, telecí s tuňákovým přelivem, vittelo. tonato, vittolo tonato, hovězí plátky s tunákovou omáčkou, teleci tonato, vitelo tonato recept, vittalo tonato, italský studený předkrm tonato, studené předkrmy z telecího masa

Suroviny:
kýta telecí, víno bílé, mrkev, celer, cibule, šalvěj, bobkový list, rozmarýn, koření hřebíček, olej olivový, sůl, pepř, tuňák, ančovičky v oleji, žloutek, kapary, šťáva citronová, olej olivový extra virgin, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu