Suroviny
Porce: 8 - 10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 970 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,53 g |
Tuky | 34,44 g |
Vláknina | 8,71 g |
Cholesterol | 940 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,64 g |
Sacharidy | 19,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky.
Krok 2: Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zmes necháme dusiť do odparenia vody (20 minút).
Krok 3: Do strednej misky vložíme uvařenu ryžu, na kocky nakrájané udené mäso, roztlačený cesnak, udusenú zmes (náš výtvor), nasekanú petržlenovú vňať a po schladnutí našlahané vajíčka.
Krok 4: Zmes premiešame, dosolíme, dokořeníme, pridáme ľubovolné dochucovadlo, pridal som „zmes na pizzu“ a domiečame strúhankou, by to nebolo riedke.
Krok 5: Väčší cedník-sitko vysteleme utierkou a obložíme do kola odloženými kapustovými-kelovými listami (dá rozum, že stopkami hore) a naplníme namiešanou zmesou. Rohy utierky spolu krížom zaviažeme.
Krok 6: Zaviazanú kapustu-kel vložíme do vriacej sa vody, do ktorej sme pridali kocku bujónu a varíme cca 75 minút. Potom vybereme, necháme odkvapkať a možné je podávať bochník s parenou viedenskou knedľou a paradajkovou-rajčiakovou omáčkou (ja si dávam kôprovku s cesnakom – ni kysewú).
Zveřejněno 15. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustový – kelový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Yl
Moje poznámka
Kapustový – kelový bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Yl
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 14 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 3 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 4 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 6 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 6 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 7 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 7 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 10 hodinami
Tématické fráze:
kelovy,
kapustovy gulas,
kelovy kolac,
kel recepty,
richard vančo,
emanuel pangasius,
kelovy karbanatek recept,
kapustovy kolac,
kelová polévka,
knedlíky s prézlou,
vařime kél,
recepty kel,
recepty+kel,
pôvabnica fialová
Suroviny:
kapusta,
cibule červená,
houby,
mrkev,
sůl,
pepř,
česnek,
maso uzené,
rýže,
vejce,
petrželka,
bujón zeleninový,
strouhanka,
koření oregáno,
tymián,
mateřídouška,
koření na zvěřinu
Komentáře (13)
Já bych k tomu zkusil opečené brambory na slanině a cibuli.
To by mohlo jít.Co myslíš ?
Bod jsem poslal
smukoo .... máš ode mne bodík +