Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche

Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a italské klasiky potěší každého milovníka dobrého jídla.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coco-choc coco-choc

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 237 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny45,73 g
Tuky52,29 g
Vláknina41,15 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy370,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájejte cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži (rýži neproplachujte, musí v ní zůstat veškerý škrob) a osmahněte ji tak dvě tři minutky. Krok 2: Ztlumte plamen a začněte POSTUPNĚ rýži podlévat vývarem (vždy tak dvě sběračky, nechte vývar odpařit a znovu přilijte. Rýži musíte míchat, nenechte ji spálit - nebojte do 20 minut je uvařená). Pokud máte víno, podlijte rýži nejprve vínem, nechte jej odpařit a poté začněte podlévat vývarem. Krok 3: Po uvaření rýže (rýže je měkká ale ne rozvařená, zrníčka stále drží tvar) přidejte hrášek. Krok 4: Do rýže dále přidejte prolisovaný česnek, pokrájenou hlívu ústřičnou a na zjemnění crème frâiche. Krok 5: Nakonec zjemněte plátkem másla a dolaďte strouhaným parmezánem. Hrnec přikryjte pokličkou, máslo a sýr se krásně rozpustí, chutě se prolnou. Krok 6: Na talíři ozdobte strouhaným parmezánem a zakapejte olivovým olejem.

Zveřejněno 17. 11. 2009

Poznámka autorky coco-choc

Použijte opravdu jen crème frâiche, rozhodně ho nenahrazujte kysanou smetanou, která je příliš kyselá na rozdíl od jemného crème frâiche.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVng

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Risotto s hlívou ústřičnou, hráškem a crème frâiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-*bezva recept,davam bodik:yes:

Tento crème frâiche je kupovaný ve Vídni, v pohodě jej seřeneš v Německu. Občas jej mají na Pankráci (Arkády) v BIO obchodě od Berchtesgadener Land (150 g asi 25 Kč). Anebo můžeš zkusit domácí výrobu kupř. podle Cuketky (www.cuketka.cz/?p=728) anebo podle Bali (olivovakucharka.webgarden.cz/mlecne-vyrobky/domaci-vyroba-cr-me-fra-che-3.html) Hodně štěstí :-)

hmm to jsou ale dobrůtky. ale bohužel nevím kde bych sehnala creme fraiche:-8

:yes::yes: bodík! Dobrý a voňavý nápad:-p

I ode mne letí bodík:-p:yes:+5

Letí bobík.:yes::yes:

Choco-coc:-)tak do toho půjdu a ráda:-p.Posílám boďku a díky za dobrý tip na mňamku.

mňam, takto uvařené risotto mám ráda + bodík

Tématické fráze:
recepty na hlívu ůstřičnou, creme fraiche, recepty s hlívou, co je creme fraiche, recepty s hlivou ustricnou, rýže s hlivou ustricnou, recept na hlívu ůstřičnou, pokrmy s hlívou ustřičnou, hlíva ústřičná rizoto, creme fraiche recepty, jídla s hlívou ústřičnou, pokrm s hlívou, recept rizoto arborio, creme fraiche recept, recept s hlivou, recept s hlívou ústřičnou, jídla s hlívou, recepty hlíva vegan, jídlo s hlívou ustřičnou, rizoto arborio hliva

Suroviny:
rýže kulatozrnná, vývar zeleninový, víno bílé, cibule, máslo, parmazán, hrášek, hlíva ústřičná, česnek, crème frâiche, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu