Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 413 kJ / 1 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,20 g |
| Tuky | 96,34 g |
| Vláknina | 6,20 g |
| Cholesterol | 583 mg |
| Sodík | 3,86 g |
| Sůl | 8,90 g |
| Sacharidy | 19,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná pražského uzenáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EOK
Moje poznámka
Roštěná pražského uzenáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5EOK
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 32 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
staření masa doma,
kotlet prazskeho uzenare,
guláš pražského uzenáře,
vyzrávaná roštěná,
hovězí pražského uzenáře,
řízek pražského uzenáře,
steak pražského uzenaře,
vepřový steak pražského uzenáře,
starení masa,
co uvařit z roštěnky,
co uvařit z nízkého roštěnce,
top recepty roštěná,
roštěná dle babicy,
vepřovy plátek pražského uzenáře,
maso pražského uzenáře,
vepřový kotlet pražského uzenáře,
rostena podle uzenare,
uvarit roštěnou,
kuchařka: janadorazinova,
jak uvarit roštěná
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř,
olej,
slanina,
cibule,
klobása pikantní,
hořčice,
okurky sterilované,
vývar hovězí
Komentáře (35)
Promiňte, ale asi špatně čtete... Marcela 76: přece nevařila podle tohoto receptu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet
POSTUP PŘÍPRAVY
Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté. Pod pokrývkou dusíme do měkka. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.
Dobrou chuť.
Děkuji za upřímnou odpověď
Koukám, že jste rcp doplnila..., ale i tak přeji hodně úspěchů těm, co se podle něj pokusí uvařit.
...abych se náhodou nepřidusil, tak u tohoto jídla bych vsadil pro jistotu na jistotu a když už z HOVĚZINY, tak bych maso připravoval způsobem který je u "Pražského uzenáře" obvyklý, tedy dušením