Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 626 kJ / 1 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 177,30 g |
| Tuky | 84,65 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou.
Krok 2: Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava nutná? Trojobal naruby totiž maso při smažení důkladně uzavře, takže plátky zůstanou po zapečení krásně šťavnaté. A mezi nimi vynikne jakoby mechová smetanová vrstva. Ještě teplé řezy můžete vzápětí podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo i salátem.
Krok 3: POSTUP: Maso nakrájejte přes vlákna na plátky, osolte je, opepřete a obalte důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepete. Strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě.
Krok 4: Teprve potom řízky vložte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v polohrubé mouce. V další fázi je usmažte klasickým způsobem na pánvi ve vrstvě rozehřátého tuku.
Krok 5: Hotové vyskládejte do pekáčku vytřeného máslem nebo zapékací misky. Pokládejte jeden na druhý až do úplného naplnění. Do menších míst můžete plátky překrojit.
Krok 6: Následně obsah pekáčku zalijte směsí sladké smetany, kečupu, soli, pepře a vajec.
Krok 7: Vše nechte v troubě zapéct. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopte na oválnou mísu a nožem jej naporcujte napříč na plátky. Na řezu budou pěkně patrné proužky masa v kontrastu se smetanovou zálivkou.
Zveřejněno 11. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Moje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
nejrecept,
řízek naruby zapečený,
nejrecept.cz,
zapečený řízek naruby,
řízky naruby zapečené se smetanou,
neobvyklé recepty,
trojobal naruby,
řízky v remosce,
zapečený rizek,
řízek naruby zapečený se smetanou,
řízky naruby,
mnamkyrecepty.sk,
králík naruby,
řízek obaleny naruby,
zapékané řízky,
rizky nar,
vepřový řízek naruby videorecept,
rizek naruby zapecene,
zapékané řízky naruby,
zapečené řízky z kralika
Suroviny:
kýta vepřová,
strouhanka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
pepř mletý,
tuk na smažení,
smetana sladká,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
máslo
Komentáře (12)
Dávám 5 bodíků
Různí autoři také svůj recept rozesílají na různé weby.
Tak stačilo vložit pouze do textu, že ... autorská práva k textu a fotografii vlastní ...
Na fotku pak odkaz uložit, jako na ostatní.
Jinak, když bude chtít nějaký šikula recept "obšlehnout", tak je to maličkost. Lehce změní ingredience, popř. změní gramáž, jako horní vrstvu přidá na plátky nakrájené brambory a pod. A bude hrdý na to, jak a autora doběhl.
Protože se za recepty nic neplatí, může vás pak hřát vědomí, že se recept líbí a popř. chutnal (blafy by nikdo nevykrádal).
Jen dál s dobrými recepty (než se jich zmocní nějaký všeuměl a vydá je knižně a ....).
Co myslel autor těmi autorskými právy? To snad za to, že si je udělám mu budu posílat autorské poplatky? Kam prosím?
Řízků naruby je tady hafo. Jen rozdíl je v konečné úpravě.
Jinak,myslím,že by měl být zařazen do “vepřové maso“ a ne “jiné maso“