Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Moje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 5 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 15 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 51 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 58 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 5 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelová polévka jako od babičky,
zelová polévka,
krkonošská kyselica,
moravská kapustnica,
polévka kyselica,
oravvska kyselica,
recept na moravskou kyselici,
kýselica,
moravská kyslyca,
moravské polévky,
recept na kyselicu,
recept na moravskou kyselicu,
krkonošska kyselica recept,
moravská fazolačka,
moravské presnaky,
kyselice,
moravska kyselioca,
moravskakyselica,
moravská polévka,
pravá moravská kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
smetana zakysaná,
maso uzené,
koření nové koření,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
pažitka
Komentáře (17)
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou