Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 880 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,47 g |
Tuky | 126,09 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,19 g |
Sacharidy | 129,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet.
Krok 2: Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku.
Krok 3: Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci.
Krok 4: Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli.
Krok 5: Dopékáme ještě 40 až 50 minut.
Krok 6: Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
Krok 7: Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek na zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNM
Moje poznámka
Biftek na zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNM
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 39 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ševcovský mls II.
redwinn před 17 minutami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 17 minutami
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 47 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 52 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 1 hodinou
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Tématické fráze:
biftek,
hovězí biftek,
omáčka na zeleném pepři,
biftek s peprovou omackou,
biftek recept,
omáčka ze zeleného pepře,
vepřový steak na zeleném pepři,
hovězí biftek s pepřovou omáčkou,
omáčka na biftek,
hovezi biftek recept,
hovězí na pepři,
hovězí steak na pepri,
omáčka k bifteku,
biftek se zeleným pepřem,
bifteky z pravé svíčkové,
steak na pepři,
recept na biftek,
veprove maso na zelenem pepři,
omáčka se zeleným pepřem,
maso na pepři
Suroviny:
svíčková hovězí,
šlehačka,
pepř zelený,
pepř mletý,
sůl,
omáčka worcesterová,
brambory,
vejce,
kapie,
sýr,
máslo,
smetana ke šlehání,
mléko,
petrželka,
sůl
Komentáře (19)
Jakub neregi. tvůj poznatek "byftek se v žádném případě nerozklepává" taky o něčem svědčí
http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=225
http://www.femina.cz/hovezi-maso/biftek-na-zelenem...