Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 006 kJ / 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,69 g |
Tuky | 20,45 g |
Vláknina | 26,39 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 75,80 g |
Postup přípravy
Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.
Zveřejněno 3. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Moje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 9 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 10 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 2 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 32 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 57 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 2 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 2 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 5 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 6 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
boršč v pomalém hrnci,
pomaly hrnec borsc,
boršč z pomalého hrnce,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč pomalý hrnec,
boršč v ph,
český boršč,
bořšč,
vaříme boršč,
boršč s červenou řepou v pomalém hrnci,
dobrý boršč,
recepty v pomalém hrnci boršč,
pomalý hrnec recepty boršč,
fazole v pomalem hrnci,
boršč z ph,
rychlý boršč s červenou řepou,
boršč s pomalého hrnce,
borsc fazole,
borsc v pomalym hrnci
Suroviny:
plecko vepřové,
kapusta,
řepa červená,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření černé,
pepř,
sůl,
šťáva rajčatová,
mouka,
voda,
masox,
smetana zakysaná
Komentáře (26)
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.
+3
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.