Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 296 kJ / 1 983 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,17 g |
| Tuky | 117,48 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 190,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny.
Krok 2: Cukr zašleháváme postupně po lžících.
Krok 3: Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.
Krok 4: 4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.
Zveřejněno 15. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový fondant s jahodovým coulis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0Pj
Moje poznámka
Čokoládový fondant s jahodovým coulis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0Pj
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 minutami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Česneková omáčka s opečenou uzenou krkovicí
Přidáno před 20 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 24 minutami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 1 hodinou
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 1 hodinou
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 11 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 13 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 14 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 14 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 14 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový fondant s ovocným přelivem,
jahodové coulis,
čokoládový fondant recept,
čokoládový fondant top recept,
čokoládový fondan,
cokoladovy fondan 6 porci,
košíčky s jahodovým želé,
borůvkový coulis,
recept čokoládový fondant podle koko,
coulis,
cokoladovy fondan 6porci,
čokoládový fondán recept,
cokoladovy fondant s jahodovou omackou,
cokoladovy fondan s malinovou omackou,
čokoládový dort s jahodovym prelivem,
fondant s ovocnym přelivem,
boruvkoby fondant,
cokoladovy fondan s jahodovou omackou,
čokoládový fondant top recepty,
jahodový coulis
Suroviny:
čokoláda hořká,
máslo,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá
Komentáře (9)