Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,30 g |
Tuky | 17,01 g |
Vláknina | 35,08 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
Moje poznámka
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 15 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 8 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 10 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 10 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 11 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Tématické fráze:
kapustnica,
kapustnica s klobasou,
kapustnica recept,
polévka kapustnica,
jak dlouho vařit brambory,
jak dlouho vařit uzené maso,
jak dlouho vařit uzené,
kapustnica s uzeným,
kapustnice,
kapustnica recepty,
zápražka,
polévka ze syrového zelí,
recept na kapustnicu,
kapustnica polevka,
kapusnice,
jak vařit uzené maso,
kapusnica,
jak dlouho vařit klobásku,
jak dlouho vařit klobásky,
recepty kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
klobása uzená,
maso uzené,
plec vepřová,
brambory,
zelenina kořenová,
houby sušené,
česnek,
cibule,
pepř černý,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cibule
Komentáře (22)
Ale fakt jako na Slovensku. Poštěstí se mě, že jsem koupil výborné Slovenské zelí od firmy Andaco.
Oni jsou přímo z Košic, snad i maminka byla tuším(maminka tchýně)...no ale jak říkáš, každý si to upraví podle sebe...a pak je každý recept originál...
Z těch lžící se jí trochu zvláštně..jde o zvyk. Nejde do ní nabrat tolik jako do klasické...ale jinak jsme s těma příborama moc spokojený. A je pravd aže doma polívku moc často nemáme...
Semy - krásná fotka. Už dlouho obdivuji tvé talíře a teď vidím i krásné stylové příbory. Jak se z té lžíce jí? Má takový zvláštní tvar.