Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové provazy

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 262 kJ /
3 648 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky50,18 g
Vláknina38,88 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,25 g
Sacharidy689,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO. Krok 2: Mezitím vymačkáme šťávu z pomerančů a pokrájíme meruňky. Dáme do kastrůlku a zvolna vaříme dokud meruňky nenasáknou všechnu šťávu. Necháme vychladnout. Krok 3: Po ukončení programu těsto vyklopíme na moukou vysypaný vál. Ještě prohněteme a přidáme meruňky. Dále těsto propracováváme. Trochu může lepit-posypáváme moukou. Když jsou meruňky vpravené do těsta, rozdělíme jej na 8 dílů. Z každého vyválíme válečky asi 30-35 cm dlouhé. Váleček v polovině ohneme a zakroutíme. Špičky zmáčkneme s sobě. Krok 4: Dáme na plech (jen 4 ks a dále od sebe), přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme kynout. Rozehřejeme troubu na 220°C. Krok 5: Mezitím rozpustíme máslo, promícháme s cukrem a rumem. Krok 6: Sundáme fólii a pečeme asi 10 minut. Vyndáme z trouby a potřeme máslem s cukrem a rumem. Posypeme mandlovými lupínky a dáme zpět do trouby. Asi na 5 - 10 minut. Kdo má rád sladké může posypat moučkovým cukrem

TIP: Zamotané koláče: Vláčný moučník s meruňkami

Zveřejněno 4. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové provazy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8MJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové provazy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8MJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

odpovím si sama,nechybí.Pekla jsem a je to výborné.:yes:

nechybí tam vejce?:-)

:-O:-p:-p:-p Hmmm, tak tenhle jsem si právě vytiskla a brzo udělám supr recept a krásné foto :-K:yes:

vypadá to skvěle:-p

Dnes jsme pekli a výsladek je skvělý. Příště rovnou ze dvou dávek.:-)):yes:

Lištičko, bod se Ti nenačetl, protože nejsi zaregistrovaná, zaregistruj se a zůstaň tady s námi;-):-)

Lištička 9. 1. 2010 09:19
Včera jsem upekla, dneska už nejsou. Děkuji za super recept. Ráda bych dala bod, ale nenačetl se? Ale nevadí. Snad stačí pochvala. SKVĚLÉ. :yes:

No ty vypadají nádherně, jen kdyby člověk po nich netloustl, ale přesto je zkusím.Je zřejmé, že jsi vyjímečná pekařka.:yes::yes:

vypadají dost jedle :yes: a ta barva, super :-p

Nějak mi ten provaz zhořkl:-((

Miroslave, ačkoliv souhlasím, k takovým zprávám jsou určeny "vzkazy", pod recept to nepatří;-)

Doogo,:yes::yes:

Můžu říct, že se po nich jen zaprášilo. Příště tam ještě přidám pár rozinek naložených v rumu.:-O

Sakryš to vypadá skvěle.:-p:-p Dooga jsi fakt 1*.:yes::yes:

Tématické fráze:
sušení meruňek, domácí šťáva z meruněk, meruňková šťáva recept, kandované meruňky recept, meruňková šťáva, domácí merunková štava, domácí merunková štava, domácí merunková štava, kandované meruňky, meruňky v rumu, recept na sušení meruněk, domácí sušené merunky, jak udělat provaz, šťáva z meruněk recept, domácí sušení merunek, sušení meruněk recept, merunková štáva recepty, sušené meruňky recept, recepty ze sušených meruňek, meruňkové

Suroviny:
mléko, cukr, máslo, vanilkové aroma, sůl, mouka hladká, droždí sušené, meruňky sušené, šťáva pomerančová, máslo, cukr, rum, lupínky mandlové, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu