Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 615 kJ / 2 059 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,14 g |
| Tuky | 100,84 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 200,88 g |
Postup přípravy
Maso jsem z marinády přendala do pekáčku a dala na 20 minut do trouby zatáhnout. Krok 3: Mezitím jsem si marinádu i s tymiánem přelila do kastrůlku a během těch 20 minut ji svařila tak na 1/3. 1 ½ stroužku česneku jsem prolisovala do marinády, 1 ½ stroužku jsem prolisovala na maso a nožem jej rozetřela po povrchu a na bocích. Krok 4: Teplotu v troubě jsem snížila na 180. Maso jsem lžící trochu polila marinádou (nemám mašlovačku) a hodinu přikryté pekla. Zhruba každých 25 minut jsem ho polévala marinádou (nebojte se polévat marinádou, klidně polévejte více, než aby se vyhodila, však v pekáčku pak zbude výborná šťáva =)). Krok 5: Po hodině jsem víko sundala, teplotu v troubě snížila na něco mezi 150° - 160° a pekla další dvě hodiny. Nezapomněla jsem polévat marinádou. Ale poslední polití marinádou by mělo být nejpozději tak 50 minut před kompletním dopečením. Krok 6: Po vytažení jsem maso nechala 20 minut odpočinout a následně servírovala s kváskovým chlebem :). Pokud šťáva v průběhu pečení moc zhoustla, je dobré ji po vytažení masa z pekáče trochu rozředit vodou.
Zveřejněno 20. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní žebra na medu a zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrzy
Moje poznámka
Pivní žebra na medu a zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrzy
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 7 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 8 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 10 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzská cibulačka
co.coze před 10 minutami
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 11 minutami
Vařená tvarůžková pomazánka
mira65 před 15 minutami
Dýňový koláč
DitaB před 23 minutami
Bábovka se strouhanými jablky
Kajkajak před 48 minutami
Kmínová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Rajská omáčka
Daniela57 před 4 hodinami
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 4 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 4 hodinami
Tématické fráze:
zebra na medu,
hovězí žebra v pivní marinádě,
pivni marinada na zebra,
recept žebra na medu,
zebra na zazvoru,
zebro na medu,
recept na žebra na medu,
marinada pivo med,
pečená žebra na medu a pivu,
pečená žebra zázvor,
žebra na medu recept,
recepty zebra na medu,
zebra ribs peceni,
marinady na žebra,
marináda na žebra, zázvor,
žebírka na medu a pivu,
pivní marinády na zebra,
žebra na medu a na černém pivu,
jak ipravit vepřová žebra recept,
žebra na medu se se zázvorem
Suroviny:
žebra vepřová,
pivo černé,
med,
šťáva citronová,
zázvor,
chilli paprika sušená,
česnek,
tymián čerstvý,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř
Komentáře (9)
Krasny recept Kacko