Hovězí loupaná plec na houbách
Hovězí maso je pro některé kuchaře výzvou k jeho přípravě. Patříte-li mezi ně i vy, ale máte doma třeba pomalý hrnec, vyzkoušejte tento snadný recept. Jemné maso je doplněno a ochuceno houbami, kořením a omáčkou z výpeku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 823 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,75 g |
Tuky | 3,62 g |
Vláknina | 9,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 31,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa (ideální tak 2 cm vysoké) u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem.
Krok 2: Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni nebo dusit přiklopené v troubě na 170 °C asi 3-4 hodiny (vlastníci pomalého hrnce, jehož nádobu mohou používat i na sporáku, zvolí přípravu v něm). Kdo pomalý hrnec nevlastní, připraví běžným způsobem.
Krok 3: Takže nejprve maso z obou stran opečeme na oleji, vyjmeme a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem a sušené nenamočené houby. Restujeme a vrátíme maso. Dochutíme ještě pepřem, podlijeme vývarem asi do poloviny výšky masa a necháme provařit.
Krok 4: Jakmile začne vývar bublat, přendáme nádobu do podstavce pomalého hrnce, přiklopíme a nastavíme na stupeň II, na 3 hodiny. Během vaření doléváme postupně podle potřeby vývar a maso můžeme otočit.
Krok 5: Asi v polovině vaření přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Když je maso měkké, vyjmeme ho a přiklopíme, aby neokoralo. Nádobu přendáme opět na sporák (používáme pod ni mřížku k tomu určenou) a necháme šťávu vydusit na tuk.
Krok 6: Zaprášíme moukou, restujeme a podlijeme zbytkem vývaru nebo trochou vody. Zmírníme plamen a necháme ještě za občasného promíchání provařit, dokud se tuk nezačne oddělovat. A máme hotovo. Maso můžeme vrátit k omáčce prohřát.
Krok 7: Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši nebo šťouchané brambory, ale lze i s bramborovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 28. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí loupaná plec na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klY6
Moje poznámka
Hovězí loupaná plec na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/klY6
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 1 hodinou
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 22 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 11 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 12 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 13 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 14 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
hovězí plecko na houbách,
hovězí loupaná plec recepty,
loupaná plec,
hovězi plec,
hovězí loupaná plec,
hovezí plec recepty,
plecko na houbách,
hovězí plec recept,
hovězí loupaná plec recept,
recept hovězí loupaná plec,
recepty hovězí na houbách,
hovězi plec loupaná,
hovězi vysoká plec,
hovězí plecko recept,
hovezi plecko,
recepty z hovězí plece,
hovězí plec vysoká,
co z hovězí plece,
hovězí na houbách v troubě
Suroviny:
plec hovězí loupaná,
houby sušené,
cibule,
špek,
majoránka sušená,
pepř drcený,
česnek,
vývar masový,
mouka,
sůl,
olej
Komentáře (8)
Určitě jste si pochutnali