Rýže se zelím

magdalenka Kuchař: magdalenka

Přílohy 10 názorů

Suroviny

1 PL oleje
1 KL karí koření
sůl
1 hrnek uvařené rýže
1 hrnek nakrájeného hlávkového zelí
voda
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozohrejeme olej, prihodíme karí korenie a necháme zavoňať.

  2. Zelí - kapustu nahrubo nakrájame, dáme na olej s korením. Chvíľu opekáme, osolíme, prilejeme trochu horúcej vody.
    Prikryjeme pokrievkou, sem tam pomiešame a dusíme. Vody dáme len málo, vždy podľa potreby, aby kapusta neprihorela. Dusíme cca 15 minút, aby ostala chrumkavá.

  3. Ku koncu necháme vodu odpariť, prihodíme uvarenú ryžu. Premiešame, prehrejeme, zakryjeme pokrievkou a vypneme sporák.

  4. Množstvo surovín je orientačné, môžeme využiť zvyšok varenej ryže.

Poznámka

Podávame ako prílohu, mne to však chutí aj samotné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rýže se zelím

  • Palika Palika

    Magdalenko, palec nahoru. dobrý "myš/maš". Osobně dávám i kmín (kvůli zelí) a kari dávám o dost víc. Dá se přihodit i zbytek klobásy, buřtík, atd. Zelí dělám klasicky - dušené ...

    :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Hambro: keď máš doma zvyšok uvarenej ryže a kúsok kapusty - nie je to vôbec drahá záležitosť...budem rada, ak vyskúšaš. A uvažovala som aj o pridaní cesnaku ku karí.:-8

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Zarazila mě kombinace zelí s rýží... Přečetla jsem si recept. A ejhle, ono to vážně může být dobré. Velmi mě to zaujalo a určitě vyzkouším :-K :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: :-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    magdalenka: Já to nezpochybňuji, Magdi :-p. Vím a mám vyzkoušeno mnohé z různých surovin a mnohdy jsem opravdu překvapená ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: Raz som vyskúšala zelný prejt od Vaška Fronka. Bolo to výborné (odvtedy varím), nikdy by som neverila, že z kapusty a pár surovín niečo také (s chuťou mäsa) sa dá vyrobiť.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Eja57: :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jana Dorazinová-Remková: Jano, opravdu to není až taková divočina, ale zelí se musí připravit tak, jak autorka píše. Nesmí to být klasické dušené zelí. Já to občas dělám trochu jinak, místo dochucení kari v dalším kastrolku podusit trochu sušených hub - původní verze byla s krupkami, ale zkusila jsem i s rýží....:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Jana Dorazinová-Remková: až taká divočina to nie je...:-D ak nevyskúšaš, neuveríš, aké je to dobré.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hmm, přiznám se, že zelí a rýži si dohromady nepředstavím ani v nejdivočejších představách :-D. Nicméně, nikdy neříkám nikdy ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo