Domácí jogurt
Vyzkoušejte si připravit vlastní jogurt v pohodlí vaší kuchyně. Dle podrobného návodu to zajisté bez problému zvládnete. Do jogurtu můžete přidat čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 457 kJ / 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,67 g |
| Tuky | 2,67 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 10,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky).
Krok 2: Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).
Krok 3: Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.
Krok 4: Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.
Krok 5: Jogurt vychladíme v lednici a poté ho můžeme smíchat s ovocem.
Zveřejněno 26. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Moje poznámka
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 15 minutami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty na domácí jogurt v jogurtovači,
domácí jogurt,
recept na domácí jogurt v jogurtovači,
domaci jogurt recept,
nejlepsi domaci jogurt,
jak na domácí jogurt,
recept na domácí jogurt,
jak dělat jogurt,
domácí jogurt v termosce,
domácí výroba jogurtu,
nejlepsi domaci jogurt recept,
recepty na domácí jogurt,
jak dělat jogurt v jogurtovači,
děláme jogurt,
domaci jogurt z čerstvaho mléka,
bulgaricus.cz,
jak dělat domácí jogurt recept,
jak dělat domácí jogurtu,
priprava jogurtu v domacim jogurtovaci,
recept na jogurt z jogurtovače
Suroviny:
mléko,
jogurt bílý,
jahody,
cukr
Komentáře (8)
Mlieko nezohrievam, nalejem aké je z chladničky, pridám cca 3 lyžice jogurtu a zapnem. Z mnou urobeného jogurtu dokážem ešte postupne 2x urobiť pevný jogurt. Žiadny nadbytočný cukor ako v jogurtoch z obchodu. Kto má vysokú spotrebu jogurtu, doporučujem.
Domácí jogurt si doma děláme již více jak 5 let.
Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-6 hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. www.bulgaricus-eshop.cz/catalog/pro-domacnosti