Lilkový skoro kaviár
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, čímž vzniká lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu kaviáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 143 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Moje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Anickamanicka před 30 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 2 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 7 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 13 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 13 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 14 hodinami
Tématické fráze:
lilkový tatarák,
tatarák z lilku,
falešný kaviár,
kaviar recepty,
kaviár recept,
lilek kaviár,
kaviár,
feferonkový salát recept,
kaviar z baklažanu,
recepty kaviár,
pomazánka z kaviáru,
jak udelat kaviar,
tatarák z baklažánu,
lilková pomazánka,
recept kaviár,
feferonkový salát,
lilek falešný kaviár,
lilek tatarák,
lilek jako kaviar,
lilkový salát
Suroviny:
baklažán,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá
Komentáře (20)
snáď ti bude chutiť. Samozrejme, nemožno porovnať s tatarákom z mäsa, je to iné, ale chutné. Možno to aj poznáš, len pod iným názvom, nejaká bramborová pomazánka a pod.
Muzu te, magdalenko, poprosit o receptik na tatarak z varenych brambor? Jednou jsem ho jedla a moc mi chutnal, ale nevim, jak na nej. Dekuji
Ja mávam zrejme HOSIP, je to škaredšia forma Tvojej choroby?
Merylas, teší ma, že som rozšírila Tvoje znalosti slovenského jazyka...
Ale neviem, či sa tu už nenachádza, nestíham všetko prezrieť...