Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Kousky krkovičky podusíme na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem. Dušením tak dostane maso křehkou konzistenci. Podlijeme smetanou, díky které docílíme jemné cibulovo-hořčičné omáčky. Ideální přílohou je rýže nebo knedlík.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,14 g |
Tuky | 76,83 g |
Vláknina | 15,08 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, okrájíme prorostlá místa a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: V kastrole na středním ohni rozehřejeme máslo a olej a nejméně 15-20 minut restujeme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda.
Krok 3: Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme hořčici a prolisovaný česnek.
Vše spolu promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu. Krok 4: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme připravenou jíškou z mouky a vody či mléka, vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti. Krok 6: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Vše spolu promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu. Krok 4: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme připravenou jíškou z mouky a vody či mléka, vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti. Krok 6: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Zveřejněno 22. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Moje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Nejnovější recepty
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno 18. 5. 2025 11:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 58 minutami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z krkovice,
cibulová omáčka se smetanou,
krkovička recepty,
krkovice omacka,
krkovice na smetaně,
omacka ke krkovici,
omáčky z krkovice,
krkovička na smetaně,
omačka z krkovičky,
krkovička,
omáčky z vepřové krkovice,
omáčka z vepřové krkovice,
cibulovo smetanová omáčka,
omacka ke krkovicce,
vepřová krkovička na smetaně,
vepřová krkovice na smetaně,
krkovicka omacka,
cibulová smetanová omáčka,
vepřová krkovice omáčka,
veprova krkovice s omackou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
smetana na vaření,
hořčice dijonská,
vývar masový,
mouka hladká,
pepř,
sůl,
olej,
máslo,
mléko,
ocet
Komentáře (29)
Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.