Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Rolády jsou oblíbeným pokrmem, zvlášť pro svou variabilnost, kdy můžeme použít různé náplně podle našich chutí. My máme nejoblíbenější tuto vepřovou s náplní z uzenin, pórku, vajec, papriky a smetany. Výborný oběd, večeře, nebo za studena pohoštění na oslavu.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu prokrojíme na plát a přes mikrotenový sáček naklepeme.
Krok 2: Plát osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe šunkovým salámem.
Krok 3: Do misky dáme oloupaná a na kostky nakrájená vajíčka, na kostičky nakrájený sýr, paprikový salám nebo klobásu, čerstvou papriku, najemno nakrájený pórek, vklepneme syrové vejce a vlijeme smetanu. Vše osolíme a promícháme.
Krok 4: Směs dáme na připravený plát masa, zavineme a omotáme potravinářským provázkem nebo nití.
Krok 5: Roládu osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme ze všech stran na horkém másle.
Krok 6: Mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C.
Krok 7: Během pečení maso párkrát obrátíme, dle potřeby podléváme a šťávou přeléváme přes maso.
Krok 8: Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou a šťávu v troubě nebo na plotně vydusíme na tuk, pak zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme a podlijeme studeným vývarem nebo vodou a řádně promícháme, aby nám nevznikly hrudky.
Krok 9: Prováříme asi 20 min a pak přecedíme přes hustý cedník. Necháme ještě chvíli probublat na mírném ohni, aby nám na šťávě vystoupil na povrch tuk a krásně se leskla. Potom už jen dle chuti dosolíme.
Krok 10: Z rolády odmotáme provázek nebo nit a krájíme na plátky asi 1 cm široké.
Krok 11: Jako příloha se hodí rýže i brambory.
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgAA
Moje poznámka
Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgAA
Nejnovější recepty
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 25 minutami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 35 minutami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
párty s kuchařem recepty,
masova rolada z veproveho,
vepřová roláda s nádivkou,
masová roláda,
masová roláda plněná,
vepřova rolada recept,
plněná masová roláda,
masová roláda recept,
masové rolády,
masové rolády veprove kyty,
masová roláda z vepřového masa,
nádivka do vepřové rolády,
veprove rolady,
vepřová masová roláda,
plněna rolada,
plnene masove rolady,
masové rolady recepty,
masova rolada plnena houbami,
masová roláda vepřová
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
hořčice,
salám šunkový,
pórek,
paprika čerstvá červená,
paprikový salám,
vejce,
vejce,
smetana na vaření,
sýr uzený,
sůl,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
vývar masový
Komentáře (24)
Chodím sem teď raději sporadicky - dočasně - kvůli dietě, nejsem až takový masochista...