Polévka z vepřového kolena
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do polévky použít jen z části a ze zbytku připravit třeba rizoto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 684 kJ / 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,53 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 22,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Moje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 4 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 4 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 minutou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 34 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 38 minutami
Jahodový džem
Jolinka před 41 minutami
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 49 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 57 minutami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 2 hodinami
Tématické fráze:
ovarová polévka z kolene,
polévka z vepřového vývaru,
vepřový vývar polévka,
vývar z kolene,
vývar z kolena,
recepty polévka vepřový vývar,
polevka z uzeneho kolena,
polévka z vepřového z vývaru,
vepřové koleno vývar,
vepřovy vyvar,
polévka z vývaru z kolene,
vepřový vývar z kolene,
vepřové koleno polívka,
polévka z vývaru z kolena,
polévka z uzeného kolene,
veprovy vyvar z kolena,
polévky z vepřového vývaru,
vývar s kolene,
vývar s kolena,
polévka z vývaru kolena
Suroviny:
koleno vepřové,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pórek,
nudle,
sůl,
petrželka
Komentáře (13)
- vařím koleno kratší dobu, max 90 minut, maso už samo odpadá od kostí (v papiňáku by se zelenina za 2 hodiny vaření rozpadla na kaši),
- nedávám pórek, dávám méně mrkve, cibuli překrojenou na půlky i se slupkou
- navíc dávám koření: bobkový list, nové koření, celý pepř; samozřejmě osolím
Po uvaření kolena vývar scedím, je dost silný a na polévku (i na více dní) ho ještě mírně ředím. Vývar je tak silný, že po vychladnutí ztuhne na rosol.
Super