Suroviny pro 1
4-6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 814 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,48 g |
Tuky | 252,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.
Krok 2: Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.
Krok 3: Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.
Krok 4: Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.
Krok 5: Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Zveřejněno 23. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Moje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 3 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 9 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 9 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 3 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 4 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 4 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 6 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 7 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 9 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná omáčka,
roštěna omačka,
spekova omacka,
hovězí roštěná,
hovězí omáčka,
roštěná omáčka hovězí,
omačka hovězí roštěná,
rostena ze zveriny,
hovězí roštěná recept,
omacky rostena,
hovězí roštěná recepty,
hovezi omacky,
roštěnky babičky dáši,
hovězí v omáčce,
tmavá roštěná,
hovězí roštěná plátky recept,
omáčka z hovězí roštěnky,
roštěná s omáčkou,
recepty hovězí roštěnka,
rostena se spekem
Suroviny:
roštěná hovězí,
špek uzený,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
bujón,
jíška tmavá instantní,
koření na zvěřinu
Komentáře (13)
Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné...