Perníčky velikonoční
Osvědčené těsto na perníčky má snad každá rodina vlastní. Liší se v maličkostech, ale výsledkem jsou vždy voňavé, velmi líbivě ozdobené a chutné kousky medového pečiva. Perníčky s jarními motivy se skvěle hodí na Velikonoce.
Suroviny pro 1 dávka
80 ks perníčků střední velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 145 kJ / 8 878 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 198,97 g | 
| Tuky | 138,85 g | 
| Vláknina | 33,90 g | 
| Cholesterol | 1,87 g | 
| Sodík | 10,70 g | 
| Sůl | 1,60 g | 
| Sacharidy | 1 691,19 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku s cukrem prosejeme do mísy, přidáme sodu, koření a dobře promícháme.
	Krok 2: Do směsi přidáme med, vychladlé sádlo, rozšlehaná vajíčka a vypracujeme těsto.
	Krok 3: Dáme do mikroténového sáčku a necháme 1-2 dny uležet.
	Krok 4: Troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto po částech rozválíme, vykrajujeme tvary a upečeme do zčervenání.
	Krok 5: Po upečení hotové perníčky pokládáme na rovnou plochu a všechny potřeme rozšlehaným vejcem.
	Krok 6: Druhý den zdobíme bílkovou polevou. Cukr ušleháme s bílkem dohusta.
	Krok 7: Pokud je poleva řídká, přidáme trochu prosátého cukru - jen zamícháme. Pokud chceme barevnou polevu, obarvíme ji potravinářskými barvami.
Zveřejněno 25. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Perníčky velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRXP
Moje poznámka
					
				
Perníčky velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRXP
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							velikonocni pernicky, 
						
						
							velikonoční perníčky recept, 
						
						
							poleva na velikonoční perníčky, 
						
						
							testo na velikonocni pernicky, 
						
						
							jak ozdobit velikonočni perničky, 
						
						
							velikonoční cukroví, 
						
						
							perníčky velikonoční, 
						
						
							velikonoční perníky, 
						
						
							hrnkové perníčky, 
						
						
							recept na velikonoční perníčky, 
						
						
							velikonoční pernicky bez medu, 
						
						
							plněné velikonoční perníčky, 
						
						
							barevná poleva na perníčky, 
						
						
							velikonoční perníčky poleva, 
						
						
							top recept na velikonoční perníčky, 
						
						
							pernicky ze sadla, 
						
						
							těsto na velikonoční perníky, 
						
						
							velikoncni pernicky, 
						
						
							ozdobene velikonocni pernicky, 
						
						
							pernícky na velikonoce
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							med, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							koření do perníku, 
						
						
							vejce, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							potravinářské barvivo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (17)