Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strapačky se zelím II.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 920 kJ /
2 849 kcal
Bílkoviny54,90 g
Tuky131,55 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 3,65 g
Sůl9,00 g
Sacharidy346,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme přes síto na halušky do slané vařící vody. Vaříme asi 5 minut (nebo do doby, než halušky vyplavou na povrch). Krok 3: Na tuku osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kyselé zelí, zalejeme trochou vařící vody a dusíme doměkka.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme promíchané a na talíři polejeme rozehřátou slaninou nakrájenou na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strapačky se zelím II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

prof.lub (neregistrovaný/á), zemiaky strúhať úplne na jemno. (na strúhadle to vyzerá ako taká husia koža alebo ako to nazvať...) Cesto relatívne husté, nenechávať stáť a nevariť dlho - halušky len malé dávky hádzať do vody a po vyplávaní ihneď vyberať, žiadnych 10 minút.

ani mě se nevedlo lépe.první várka se rozpadla na maděru,tak jsem přidal mouku,bylo to lepší,ale opět to zkončilo v záchodě.nakonec jsem přidal další brambor,mouku a udělal klasický chlupáče.nutno podotknout,že přes síto na halušky nemáte se syrovými bramborami šanci.:-(

nevím čím to bylo, ale těsto se mi úplně rozpadalo, musela jsem to nakonec vyhodit. Vůbec to nešlo dát vařit. Všechny recepty z těchto stránek, které jsem zkoušela se povedly, nevím, kde se stala chyba

Vašku, velmi dobře vím, o čem mluvíš;-) pane jo, takové opečené škubánky to je přece lahoda lahodná. Sbíhají se mi sliny.:-D:-))

Moc si netroufnu halušky vařit. Mám špatnou zkušenost a zradil jsem se a proto je kupujeme v krabici(Labela,nebo Vitana) jsme spokojeni. Něco jsem zbabral a udělal poprvé lepidlo.Zkrátka ostuda a přitom je máme moc rádi se zelím a uzeným špekem. Nyní u nás v samošce prodávají chlazené hotové takové hrudky - špršle (je to rakouská nebo německá specialita). Je to moc šikovné. Stačí to prohžát(v pář,nebo mikrovlnce) a dodělat dle nápadu. Nebo jako příloha k různým gulážům a pod. I když u nás na jihu Čech je spíše populárnější ŠKUBÁNEK, který zrovna dnes máme.Čerstvý jako šičky s cukrem,mákem a máslem (místo máku může být i nastrouhaný vlašský ořech-taky dobré)a druhý den placičky dozlatova opečené na sádle a stačí s něčím kyselým. Takový vesnický lidový.Bezva.;-)

Ty jsme už dlouho neměli,tak je brzy uvařím a nejlepší jsou se zelím a škvarkama, teda tak to děláme u nás:-D

Těsto jsem dělala podle receptu, vody z brambor nijak moc nebylo, tak jsem neměla co slévat, pepř jsem dala do zelí, ale zelí jsem použila celý sáček, tj. 500 g. Vařila jsem pozvolna zhruba 6 až 7 minut, 10 minut by bylo moc, je to třeba hlídat. Po uvaření krátce propláchnu teplou vodou a pokud je hned nepodávám, tak je promíchám s troškou oleje :yes:

Použijte polohrubou mouku. Halušky se nevaří 10 min ! Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a je třeba je scedit !

Tématické fráze:
střapačky, strapačky se zelím, strapacky recept, škubánky se zelím, střapačky se zelim recept, bramborové strapačky, strapačky se zelím a slaninou, recept na střapačky, recept střapačky se zelím, recept strapačky, bramborove halusky se zelim, zelí recepty, recepty štrapačky, střapacky s uzenym a zelím, recepty střapačky se zelím, labela, německé speciality, strapačky ze zelím, střapačky s uzeným, strapačky s uzenym masem

Suroviny:
brambory, mouka hladká, mouka hrubá, zelí kysané, cibule, slanina, sádlo, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu