Suroviny
Porce: 6-8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,48 g |
Tuky | 189,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).
Krok 2: Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.
Krok 3: V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.
Krok 4: Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.
Zveřejněno 27. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Moje poznámka
Řezníkovi ptáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/797B
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Boršč na neděli
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvovo-jablečné dortíky
Přidáno před 15 hodinami
Jablečné lívance
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza tyčky (twister)
romikml před 14 minutami
Vlašáky v karamelu
Avenos@seznam.cz před 20 minutami
Křehký makový koláč
Zdenkabraunova@seznam.cz před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
zizalova.k před 12 hodinami
Vídeňské knedlíky
Nebe1276 před 13 hodinami
Rajčatový salátek
Kajkajak před 13 hodinami
Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
MarcelaPa před 13 hodinami
Segedínský guláš
Nelijetka68 před 13 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 13 hodinami
Krůtí karbanátky se sýrem, šunkou a sušenými rajčaty
wimra před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
ptáčci s rýži,
hovezi ptacci s ryzi,
ptačci,
hovězí ptáčky s rýží,
hovězí ptáček s rýží,
ptacek s ryzi,
ptáčci recept,
plnění ptáčci,
ptacci z hoveziho masa,
hovězí ptáčky plněné rýží,
recept na ptačky,
kynutí ptáčci,
vareni ptacci,
ptacci z rostenky,
ptacky s ryzi,
top recepty ptacky s ryzi,
recept rozlítaní plàtci,
kávové ptáčci,
rostenka ptáčci
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové mleté,
šunka alpská,
slanina uzená,
cibule,
mouka hladká,
směs bonduelle mexico,
koření roštěnky,
sůl,
pepř,
hořčice,
režná nit,
olej,
okurky sterilované,
jíška světlá instantní,
vejce
Komentáře (15)
Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...
Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda