Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 755 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,94 g |
Tuky | 23,42 g |
Vláknina | 6,14 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 27,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka.
Krok 2: Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče.
Krok 3: Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wm4z
Moje poznámka
Játra se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wm4z
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 14 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 19 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 20 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 6 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 7 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 7 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 8 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 9 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 11 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 11 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 12 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 13 hodinami
Tématické fráze:
kureci jatra ze zakysanou smetanou,
játra recept,
játra recepty,
jatra,
játra po tyrolsku,
šunka recept játra,
recept játra s červenou kápií,
florentinska veprova jatra,
řez vepřových jater po tyrolsku,
játra v šunce,
jak upravit srnčí játra,
srnčí játra na cibulce,
játra se solamylem,
recept srdce játra,
játra s kysanou smetanou,
smažená kureci játra v zakysanou smetanou,
játra na cibulce s a kysanou smetanou,
játra,zakysaná smetana,
srnčí játra se sušenými rajčaty,
játra na cibulce s kysanou smetanou
Suroviny:
játra vepřová,
šunka,
kapie červená,
cibule,
cibulka lahůdková,
rajče,
česnek,
smetana zakysaná,
masox,
solamyl,
pepř,
olej,
sůl
Komentáře (10)