Omáčka Madeira
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se podává ke steaku, k hovězí pečeni nebo ke zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 640 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,45 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 134 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 25,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu másla nakrájíme na kostičky a necháme v lednici.
Krok 2: Na další polovině másla necháme zesklovatět nadrobno krájenou šalotku, přidáme nadrobno krájené žampiony a chvilku restujeme.
Krok 3: Pak přidáme víno a redukujeme na třetinu. Přilijeme vývar a na mírném ohni povaříme.
Krok 4: Omáčku přecedíme, znovu uvedeme k varu, stáhneme z plotny, osolíme, opepříme a postupně vmícháme máslo z lednice: do omáčky dáme kostičku másla, mícháme a teprve až se máslo rozpustí a vmíchá do omáčky tak přidáme další kostičku, atd. atd.
Zveřejněno 7. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
Moje poznámka
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Tousty se smaženicí z pýchavky
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 2 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 2 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 3 hodinami
Valašské frgály
suneno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 4 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 5 hodinami
Bramborák s masovou směsí
JanaPav před 6 hodinami
Tématické fráze:
madeira jídlo,
omáčkou madeira,
omačka madejra,
omacka marsala,
omáč madejra,
marsala omacka,
madeira-glace,
koprová omáčka ládi hrušky,
portska omačka,
omáčka z portského vína,
www:omáčka z portského vína,
kerlubnova omač recepty,
pepřová omáčka z demi glace,
omáčka madiera,
jidlo na madeire,
madeira pokrmy,
veprove madeira,
madejra,
pokrm s madeira,
omacka madeira z portskeho vína
Suroviny:
máslo,
cibule šalotka,
žampióny,
madeira,
demi glace,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)